måndag 24 augusti 2009

Hedervärt!

Sveriges regering har hamnat i konflikt med en israelisk regering som har andra seder och bruk när det gäller språkets användning. Ser först i Helle Kleins ledare och sedan i "originaltidningen" Haarets: Israels vice premiärminister som sätter etiketten på fredsrörelsen Peace now som ett
virus plaguing Israeli society
Den i Israels regering så sannolikt olästa tidningen Aftonbladet pekar i Lena Mellins krönika på andra skäl för den oacceptabla inverventionstonen i Israels kontakter med Sverige. Teorin är att Aftonbladets nyhet blev ett utmärkt tillfälle att markera mot EU, såväl mot Bildt som mot Reinfeld.

Samtidigt ska Lena Posner, ordförande i Judiska församlingen i Stockholm ha mycket heder för sina uttalanden i israelisk media.
"He and others have become experts on Sweden, claiming that this is an anti-Semitic country," said Posner. "
With all due respect, they are not experts and are completely wrong. They may have an interest, but we are the ones living here with this situation. It's not so bad. The atmosphere is indeed anti-Israel, but many countries criticize Israel's activity. Bringing up the Holocaust every time is definitely unhelpful to us.
Jag tycker att regeringen ska ha kredit för att man håller på viktiga principer. Däremot ÄR det mycket besynnerligt att det enda officiella dokument som finns i "ärendet" är Tel Aviv-ambassadörens "vi ber om ursäkt- deklaration. Att Bildt har bloggat är bra. Att regeringens formella hemsida verkar totalt tom om "affären" verkar inte riktigt klokt. Ur det perspektivet kan man ändå tycka att en KU-anmälan var berättigad.

Läs mer:

- DN sammanfattar vad som hänt.
- Journalistförbundet protesterar hos Israels ambassad.
- Mitt förra inlägg
- Inlägg om Gunnar Hökmarks absurda debattinlägg. Han är vad jag vet fortfarande EU-parlamentariker. Tråkigt.

Bloggar:
- Aurora Felderman: "Hotet mot demokratin"
- Anders Selin: "Varför skjuta budbäraren, Hökmark"

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Israel erkänner...
Källa :
1- Ockuperade Jerusalem: 9 Januari, 2002 (IAP News http://www.iap.org/)
2- Resumen News Service http://www.nodo50.org/resumen
3- UNITY NEWS
Israel erkände av taktiska skäl på Torsdagen att doktorer vid Israels rättsmedicinska institut (Abu Kabir) hade avlägsnat de vitala organen ur tre palestinska barn i tonåren vilka dödats av den Israeliska armen, för tio dagar sedan.
Den Israeliska hälsoministern Nessim Dahhan gav som svar på en fråga ställd av Ahmed Teibi medlem i det Arabiska Knesset, att han inte kunde förneka att organen av dessa palestinska ungdomar, vilka dödats av den Israeliska armen, hade avlägsnats och använts för transplantationer eller för vetenskaplig forskning.
"Jag kan inte säga med säkerhet att någonting sådant (att man avlägsnade organen) inte hände."
Teibi sa att han hade fått trovärdiga bevis som bevisade att Israeliska doktorer vid rättsmedicinska institutet avlägsnar vitala organ som hjärta, njurar och lever ur palestinska ungdomars och barns kroppar vilka dödats av den Israeliska armen i Gaza på Västbanken.
Israeliska myndigheter håller normalt kvar de döda palestiniernas kroppar i ett par dagar utan att ge någon förklaring.
Den 30 December dödade den Israeliska armen tre palestinska pojkar i 14-15 års åldern nära Khan Younis under oklara omständigheter.
Armen sände ut motsägelsefulla rapporter angående dödandet, medan palestinska källor anklagade israeliska trupper för att de kallblodigt mördat dessa tre obeväpnade pojkar.
De tre kropparna lämnades över till palestinierna för att begravas den 6 januari.
Fast, kort före begravningen undersökte palestiniernas medicinska myndigheter kropparna och fann att huvuddelen av de vitala organen saknades ur deras kroppar.
Israelisk media har så gott som ignorerat hela händelsen.