tisdag 18 augusti 2009

Är din blogg också godkänd av Timbro?


Jag har fått ett vänligt svar från Thomas Idergard på min enkla inbjudan. Det handlade om att han på plats i Huddinge skulle berätta om hur kommunen skulle tillämpa hans idéer. I ett svar på Facebook svarar TI:
Jag har ingen möjlighet att komma till er den närmaste månaden men jag är ganska säker på att ni med de expertresurser ni förfogar över i Rörelsen ganska lätt kan ta essensen i min DN-artikel och översätta det till en bra budgetpolitik för Huddinge.

Om jag kan hitta det skulle du också som inspiration kunna få den budgetinriktning som jag jobbade fram i kulturnämnden i Västerbottens läns landsting på 90-talet och som under en treårsperiod skulle avveckla all bidragsgivning till studieförbund och spara landstinget en del pengar som kunde ägnas åt annat.

Men å andra sidan så kan ni ju ta detta som idéinriktning också och sedan skicka över er egen kommunala variant av den politiken så kan jag få se. Som sagt, det är egentligen bara att sätta igång och ni behöver nog invänta ngt möte med mig för det. Politik är ju att vilja, som Olof Palme uttryckte det. Vill ni så kan ni! Lycka till!
Tack ändå, Thomas. Det ska bli intressant att se om någon med god kännedom om Västerbottensidéerna har något att säga.

I anslutning till just Timbrorapporten har det bloggats rejält. Timbro, som är en modern tankesmedja, har förstås länkar till bloggar som gjort inlägg i debatten. Inte som tidningarna, en koppling till Twingly. Nej, i stället verkar tankesmedjan ha ett visst urval av de bloggar man ser som läsvärda.

Under rubriken "Medier och bloggar om Idergards DN Debatt-artikel och rapporten 'Långt ifrån lagom". Här finns tre tidningsbloggar: HD; Ystads allehanda och UNT. De 14 "vanliga bloggarna" förefaller helt sakna någon Timbrokritisk inriktning. En betecknas som "vänster" av sig själv. Henrik på Flutetankar protesterar möjligen om jag petar in honom under "borgare". Detsamma kan gälla Magnus Callmyr. men i övrigt verkar följande bloggar och inlägg vara ackrediterade av tankesmedjan.

- Dick Erixson 1: "Kultur och idrott för viktiga för att vara politiska lekstugor
"
- Dick Erixon 2: Kommuner prioriterar inte skola och omsorg"
- Robert Gidehag (skattebetalarna) "Det är inte synd om kommuner"
- Kent Persson: "Förhoppningsvis startar Timbro igång en nödvändig debatt!"
- Peter Lindén: Kommungubbar som vill leka med skattebetalarnas pengar"
- Hans Engnell (Motpol): "Allt åt alla"
-Christermagister: "Prioriteringar".
- Fredrik Axelsson. "Svåra tider"
- Johan Folin: "Skeva prioriteringar i Sveriges kommuner".
- Gryningsräd: "Kommuner är ekonomiskt inkompetenta"
- Edvin Alam: "Idegard äter barn till frukost".

Så var det med det. Jag tittar lite efter Icke ackrediterade inlägg:
- eget: Ett stilla höstregn av rapporter mot Sveriges kommuner
- eget: Timbro och blomsterprakten i Karlstad
- Johan Westerholm: "om den underbara helheten".
- Sjölander: "Det är inte varje dag, men idag håller jag med en moderat"
- Meeri Wasberg: "Kommunala aktiviteter"
- Kulturbloggen: Thomas Idergard – en äkta bakåtsträvare – bevare Sverige för hans mentalitet
... och många fler.

Man kanske kan få önska sig en lite bättre funktion hos Timbro. En tankesmedja mår bra av ett inflöde av tankar också vid sidan om de egna tankebanorna.

Jag ska väl tillägga, så ingen annan avslöjar det, att jag själv omnämns på Timbros sida. Då i länk till ett inlägg om regeringskansliet som propagandaapparat. Men det är en helt annan sak.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

flute sa...

Intressant bloggurval som Timbro gjort! Jag undrar hur de har lyckats få det så vinklat? Tack för att du uppmärksammade mig på det.

Jo, Peter, jag skulle nog protestera om du klassade mig som borgare. I EU-valet röstade jag på Miljöpartiet. Men jag har röstat på det mesta från Moderaterna till Vänsterpartiet i olika val genom åren, beroende på vilka frågor jag har ansett vara prioriterade.

Karin Bergh sa...

Bara män? Alltså bara manliga bloggare som är godkända?

Peter Andersson sa...

Flute: Skönt att man har viss feeling för vad som bör kollas innan man postar sina inlägg :-)

Karin.
Du kan ju alltid..skriva ett uppföljningsinlägg med den vinklingen..:-)

Johan Westerholm sa...

Peter

Jag tar det nästan som en komplimang att inte vara ackrediterad..... hur det nu kan gå till. :D

Mvh

Johan

mc sa...

Hello! Haha. Så du kategoriserar mig som borgare? Det var roligt. Men eftersom jag oftast ställer mig på den svagare människans sida så förstår jag att du som politruck inom socialdemokratin anser att jag är höger.
De senare tiders socialdemokrater gör ju allt för att gräva ned och kasta bort den socialistiska ideologin och t ex flera av Olof Palmes tal som var ideologiska. Det är ni inte intresserade av, alltså förstår jag din kategorisering av mig. Jag kommer nog att utvecka det under de närmaste dagarna i bloggen. Som jag har sagt på flera ställen, det är märkligt att s k S-bloggar inte förstår möjligheten Timbro gav. Sök på Palme i min blogg så tror jag att du hittar ett gammalt inlägg från förra året som förklarar varför Timbros artikel är så bra.

Men det är väl möjligtvis så att det för nutidens socialdemokrati är viktigast att ha "parker och simanläggningar" för att citera en buzzare i stället för vård åt människor. Det är bra att socialdemokratin talar klarspråk om vilken ideologi som gäller. Eller? Alt ge mig Palme tillbaka så kanske jag återkommer till rörelsen...

flute sa...

Jag började fundera mer på Timbros blogglista. Kanske den helt enkelt speglar vilka bloggar de brukar läsa. De har kanske helt enkelt inte kollat igenom t.ex. knuff.se för att se vilka bloggar som kommenterat Idegards artikel.

Peter Andersson sa...

MC, bara en hastig reaktion till dig. Som du ser om du läser inlägget igen så var jag noga med att INTE klassa dig som borgare.. :-)
Återkommer...måste ju skriva ett stödinlägg sen om ditt inlägg mot fp-pojkarna som försvarar Rydberg i sprutbytesfrågan. Att stå för de svaga och vara sosse är en alldeles utmärkt kombination

p

MC sa...

Hmm. Så läste inte jag ditt inlägg... Men om vi är överens om att du inte kallar mig borgare är jag nöjd. :)

Som sagt, återkommer i ärendet, allt min politiska tillhörighet inkl någon form av uppgörelse med en uppväxt inom partiet.

Britta Sethson sa...

hej peter
försöker maila till dig om thomas ärenden i landstinget i västerbotten

men din mail adress funkar inte

Klart är att m aldrig har styrt och ställt i vll. Om han har jobbat fram något förslag så var det på eget initiativ och inget uppdrag.... Ingenting som har prövats heller. Jag har diskuterat med en som satt i kulturnämnden samtidigt som thomas och som knappt kunde komma ihåg vad den unge moderaten höll på med under den tiden.

Billy McCormac sa...

Kulturen, idrotten och kommunerna
en sammanfattande kommentar av kritiken mot rapporten ”Långt ifrån lagom”: http://www.timbro.se/innehall/?art=timbro-kulturen-idrotten-och-kommunerna

Peter Andersson sa...

Britta: testa på
peter.andersson@solna.sap.se

Billy: tack för att jag förärades ett besök av dig. Och tack för länken. Ska med stor nyfikenhet läsa era reaktioner på reaktionerna :-)
/P

Billy McCormac sa...

Det ser jag fram emor Peter :)