tisdag 25 augusti 2009

Här får ett parti 77 procent av rösterna

Politikerbloggen presenterar en intressant undersökning från tidskriften Connoisseuirs. Den läses av företagare och chefer. Hos läsarna har man frågat efter synen på regeringens arbete och stödet för partierna. Hela 98 procent av vad man kanske kan kalla Sveriges ekonomiska elit tycker att Reinfeldts regering har gjort ett bra eller godkänt jobb.

Framtidstron är stark hos miljonärerna (!). 85 procent tror att borgarna vinner valet nästa år. Själva ska de rösta så här:
MODERATA SAMLINGSPARTIET 77%
FOLKPARTIET LIBERALERNA 6%
KRISTDEMOKRATERNA 5%
ANNAT PARTI 5%
CENTERPARTIET 2%
SOCIALDEMOKRATERNA 2%
MILJÖPARTIET 2%
VÄNSTERPARTIET 0%
I Vaxholm (tänkbar hemort för Connoisseurs läsare) talade moderatledaren Reinfeldt i lördags. Han berättade om ytterligare 10 miljarder i sänkta skatter. Ett fjärde steg som ska ge mer i plånboken hos en...

....Reinfeldt brukar här säga "låg och medelinkomsttagare". Men den klarsynte vet att varje skattesänkning mest blir lönsam för den som betalar mest. Fördelningspolitiska studier av bl.a Riksdagens utredningstjänst visar också att Reinfeldt och Borg har delat ut sådär en tredjedel av sina sänkta skatter (totala) till de 10 redan mest välbärgade´procenten, inte otänkbart läsare av tidskriften Connoisseurs.

Kanske reagerar någon över att de där 77 procenten som stöder (m) inte riktigt är representativt för hela folket. Så riktigt. Hos de allra flesta är känslosvallet över Reinfeldts fortsatta skattesänkningslöften betydligt svalare. Tack och lov.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,