onsdag 5 augusti 2009

Sverige - ett paradis med sina brister?

Vi som ofta känner stolthet över Sverige och den välfärd som finns här slås kanske ner hårdare "mentalt" när motsatsen till bilden blir tydlig. Gårdagens nyheter och utspel om att barn på flykt inte tas emot av tillräckligt många kommuner är en brist som slår hål på eventuella myter om "det perfekta". Att kommunerna, mer eller mindre, måste ställa upp är självklart.

Samtidigt kommer nya rapporter om det pinsamma att Sverige får kritik av Europarådets kommitté mot tortyr och inhuman behandling. Här gäller kritiken häktestider. Det gäller också asylsökande som sätts bakom lås och bom bland brottsmisstänkta, en helt ovärdig hantering som inte är acceptabel. Det är något som DN:s ledare tar upp och jag instämmer helt och fullt. Sverige borde inte förekomma i kommittéer som granskar "tortyr och inhuman behandling":

Vad som sker hos Norrmalmspolisen och i Mölndal undrar man. Enligt DN-ledaren har man där blivit ombedda att vänta med granskningar??


Bloggar:
Maria Ferm, Huddingeperspektiv, Kulturbloggen,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://meritwager.wordpress.com

Peter, du bör läsa denna blogg. Utan att sen tänka på vad ditt parti tvingar dig att tycka så reflektera lite över dina egna kommentarer.
Kryckan

Peter Andersson sa...

hej. Jag ska titta och reflektera utifrån mina egna tankar :-)