tisdag 18 augusti 2009

Ledsamt att utanförskapet ökar

Läser tidningen Riksdag & departements senaste nummer som är en dyster läsning för den som vill se ett Sverige med "fler i jobb och färre i utanförskap". En politik som skulle ge oss alla mer att dela på. Ett utlovat tillstånd som tyvärr "icke är". R&D redovisar i stället att utanförskapet ökar.
Utanförskapet fortsätter uppåt och motsvarade i juni 847 000 personer. Det är en ökning med 23 000 personer jämfört med vid årsskiftet och det är 44 000 fler än för ett år sedan.
I redovisningen framgår också att:
Medan antalt personer i arbetsmarknadsutbildning och i arbetslöshet ökat kraftigt, har sjukskrivningar och förtidspensioner minskat med sammanlagt 42 000 helårsersättningar det senaste året.
Samtidigt toppar R&D sitt nummer med rubriken "Sämre service till arbetslösa". Arbetsförmedlingen bedömer att man behöver en miljard mer för att klara sina uppgifter. "Det blir tufft. Varje arbetslös kommer att få mindre tid hos förmedlarna" säger Clas Olsson på AF.

Säger han, ja. Jag blir orolig över den tystnad som verkar ha spritt sig om att det ser ut så här. Och framför allt om vad vi / de / regeringen gör åt det.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,