tisdag 25 augusti 2009

Helt okey att schabbla med miljardaffärer

Fyra och en halv timmes debatt om Sodexo och matleveranser. Och om ett folkvalt landstingsråd med förhållandevis hög lön ska ta ansvar eller inte. En fråga om en affär värd en miljard där förtroendevalda politiker har körts över. En upphandling om mat till länets sjukhus och dess patienter som ansvariga politiker har låtit tjänstemän hantera. Frågan i ett sånt läge är vem som stockholmarna ska ställa till svars? Helt klart inte det landstingsråd som är ansvarig.

Oppositionen försökte. Maria Wallhager som är ansvarig var tvungen att avgår, menade vi.
I omröstningen blev det förstås stryk. Ingen i den styrande majoriteten tycker uppenbarligen att hanteringen är något att bråka om.

Men man fattade ändå beslut om bland annat följande punkt:
att godkänna föreslagen åtgärd för att säkerställa att beslut i landstingsstyrelse och landstingsfullmäktige följer kommunallag och av landstinget beslutade reglementet och delegationsordningar
Mycket kan sägas så här efter debatten. Mycket av det som majoriteten försvarade sig med kan man häpna över. Det ger sannerligen inte en mer smakrik mat till länets patienter. Och med besluten i dag har majoriteten behandlat miljardupphandlingar som en skitsak.

Ser att andra bloggare, som Morgan Lindqvist också kommenterar. Han verkar ta allvarligt på dagens största pinsamhet: den handuppräckning som landstingsrådet Rydberg försökte sig på för att säkerställa att de ledamöter av landstinget som diskuterade mat och oacceptablelt schabbel i en miljardupphandling själva hade smakat av delikatesserna.

Vad länets väljare skulle tycka om valda som avstår från att sköta sitt uppdrag därför att man själv inte ätit, åkt, opererats, fött barn, vårdats på geriatrik, åkt ambulans, genomgått omskärelse eller annat verksamheter som landstinget pysslar med kan jag bara ana.

Eget:
Morgonbloggat inför fullmäktige.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Helene sa...

Hela iden med politiker som representanter faller om man själv ska haft erfarenhet av precis allt.