måndag 24 augusti 2009

Tidernas mest meningslösa artikel

Statsministern, EU-ordföranden och moderatledaren Reinfeldt pryder idag en helsida i DN. Visst hade man föraningar om att EU-ordförandeskapet skulle ge denna draghjälp och positiva bild av statsministern.

Nu är det inte i den egenskapen som statsministern lyfts fram. Det handlar inte heller om något ny reform, inte ens som fler ofinansierade skattesänkningar. Det är att Reinfeldt är på resande fot i Sverige som är det stora, det nya och det som måste berättas för folket.
"..jag har också sökt upp den grå vardagen.."
För Reinfeldt har det inneburit möten med lokalvårdare och förskollärare. Han har varit på 20 arbetsförmedlingar. Han har varit i Haninge. Statsministern har också fått en bild av en brutal omställning i verkstadsindustrin.

Artikeln hävdar att det är resorna som gett Lärarmiljard. Man kan i och för sig se likheter med andra, tidigare satsningar på skolan, från andra regeringar före Reinfeldts. Men självklart, om Reinfeldt kan resa sig till insikter så är det bara utmärkt. Han behöver resa mer.

Med viss kännedom om heltidsanställda i politiken kan jag säga:

Politiker som träffar väljare är just..politiker. På något sätt själva poiten med att vara det. Är man det på heltid får man större möjligheter till besök. Är man det för hela Sverige vidgas perspektivet. Och förhoppningsvis får man direkta idéer till beslut eller så finns andra människors erfarenheter på något sätt med när beslut ska fattas.

Detta är inget nytt. Resor och studiebesök görs dagligen av hundratals förtroendevalda över Sverige. Den nyhet som möjligen kan mejslas ut ur artikeln är väl att Reinfeldt trots så mycket kontakter med det grå, inte när han återvänder till Rosenbad gör mer för jobben, gör mer mot utanförskapet och ser till att de sänkta skatterna får vänta till efter att skolan och vården fått sitt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag reagerade också starkt på det här. En okritisk hyllning helt utan journalistisk integritet som bara av en händelse råkar komma i samband med valrörelsen.

DN skämmer ut sig mer och mer alla politiskt vinklade artiklar. Undrar ibland varför jag fortfarande prenumererar på blaskan.

Anonym sa...

Ja du Peter...
Det känns som om du är nära "surt sa räven".
Mvh
adam@skicka.nu