Bloggar har dömts ut tidigare och idag är det Twitter som går samma öde till mötes, något som retar många av oss. Hans Kullin svarar bra om detta:
Sociala medier handlar om interaktion mellan människor, inte om att rapportera årsredovisningar eller protokoll från senaste styrelsemötet.Egentligen är ju stora delar av vårt språk uppbyggt för att upprätthålla kontakt mellan oss. Kommunikation är något av överlevnadsfråga. Att den mänskliga hjärnan söker nya vägar att kommunicera är faktiskt ganska djuriskt naturligt.
Därför innehåller de sociala medierna mängder av till synes meningslös information som ofta i själva verket bygger relationer och berättar saker om oss själva och andra
Parallell finns kanske när man studerar hur persontransporter har utvecklas från 1800-talets början och jämför med telekommunikationer. Som Åke E. Andersson visar i "Framtidens arbete och liv" har de båda grenarna av mänskliga direkta eller indirekta möten ökat dramatiskt båda två. Vi människor verkar ha en tendens att använda kommunikationsformer för att komma överens om personliga möten.
Hos Hans Kullin hittar jag också en tidigare postning om bloggläsandets ganska stora spridning. 17 procent av svenskarna har du chans att nå med ditt inlägg. 1,5 miljoner människor kan vara den möjliga läsekretsen. Det är inte illa. Visst. Alex Schulman må ha dömt ut det. Inte jag.
Erik Laakso som glädjande nog inte kan låta bli att blogga, skriver idag , med förtydligande, hos Arvid Falk om de politiska bloggarnas behov att ta steg framåt. Hur, frågar sig Erik
..kan skapa underlag för vidgade diskussioner och, i förlängningen, faktiskt påverka hur opinionen ställer sig i viktiga frågor. Så vad tycker du? Hur kan vi tillsammans göra mer än bara skriva våra opinionsyttringar ut i den stora meningslösheten och göra något framåtskridande?Så, då kom han före igen. Samma fundering har gnagt i mig. Att se oerhört mycket bra skrivet, kloka tankar, känslosamma livsöden, allvar, humor, stort och smått. Det är blogginlägg i ett nötskal. Erik Laakso och bloggen Arvid Falk vill ha synpunkter. Jag tänker återkomma med mina.
Fler bloggar här.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, twitter, facebook, bloggar, bloggosfären, kommunikation, sociala medier,