onsdag 3 juni 2009

Rösta rött och rösta (S)-kvinna

Ser att Johanna Graf idag ansluter sig till alla inlägg som berättar om argument för att rösta på socialdemokraterna på söndag. Johannas skriver att "det finns många eldsjälar som brinner för just sina frågor. Som Åsa Westlund i miljöfrågan, eller Evin Cetin för småföretagarfrågorna. Och hon ger rådet:
Rösta på en kvinna. Och gärna då en med åsikter formade för 2000-talet.
Jag håller helt med Johanna och lyfter gärna fram det jobb som Åsa har gjort i miljöarbetet i EU. Som bekant (?) har omdömet från Svenska Naturskyddsföreningen blivit mycket gott:
Åsa Westlund har varit miljörapportör oftast bland de svenska parlamentarikerna och har agerat som en miljöröst inom den socialdemokratiska gruppen i parlamentet (PSE), och ofta fått med sig övriga svenska socialdemokrater att rösta emot PSE-gruppen till förmån för miljön.
I politiken står valet mellan alternativ. Den som brinner för miljö- och klimatfrågorna och som tycker att de borgerliga partierna verkar vara offensiva kan ju ta del av omdömet om de moderata ledamöterna. Naturskyddsföreningen tycker att:
De har alla varit förvånansvärt passiva i miljöfrågan och ofta röstat till miljöns nackdel.
Varje väljare avgör sitt val utifrån sina värderingar och hur man ser på olika frågor. Miljö- och klimatfrågorna handlar om vår gemensamma överlevnad och måste lösas med en aktiv politik. Det är bra att tänka på när man väljer parti på söndag.


Fler bloggare om den värdefulla S-rösten: Lars G Linder, Calle Fridén, Mitt i steget,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,