söndag 7 juni 2009

Moderaten Schlingman dissar förstanamnet Hökmark

Det tragiska valresultatet som moderaterna ser ut att få slår in kilar mellan partiets EU-parlamentariker Gunnar Hökmark och partiledningen med Reinfeldt/Schlingman i spetsen. Frågan till Per Schlingman kom under valvakan och var ungefär hur man ser på att en gammelmoderat som Hökmark misslyckas med att ta partiet till valseger. Den så diplomatiske Schlingman konstaterade att "det får vi se".

Moderaterna har haft en enastående sjävsäkerhet och självgodhet under kampanjen. Reinfeldt som är statsminister i Sverige skulle lyfta partiet till nya höjder i Europa. Men sannolikt så har väljarna genomskådat att partiet står utan jobbpolitik i EU precis som i Sverige. Och Hökmark har ju deklarerat att EU inte har med arbetslösheten att göra. Man har inte gått på moderaternas tal om att man nu förstår miljöpolitik. Redan Naturskyddsföreningen har dömt ut Hökmark och det tomma miljöpratet. Nu har väljarna också gjort detsamma.

Läs mer hos S-buzz,
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Christopher Aqurette sa...

Som vi alla kan utläsa av valresultatet så strömmade folket till Socialdemokraterna istället. Upp 0,1%. Nästan en jordskredsseger!

Attila sa...

Du skriver:
"så har väljarna genomskådat att partiet står utan jobbpolitik i EU precis som i Sverige"

Och då menar du givetvis att sossarna har en "jobbpolitik". De hade ju inte det i det i förra svenska valet, de brydde sig inte ens om frågan.

Från noll till 100 på tre år? Vilken acceleration.

Peter Andersson sa...

Christopher..som du ser .ändrade det sig även på din lilla tiondel..så ..den försvann också :(

Men blogginlägget var så att säga en ögonblicksbild.

Attila.
Han som nu jobbar åt anders borg,som statssekreterare på Fidep. skickade före det jobbet ett pressmeddelande (eller fler) som konjunkturinstitutets chef. Före valet 06. Jag har det på min blogg. KI:s uppgifter före valet var väldigt tydliga om högkonjunktur och fler jobb. Efter valet har det som sagt gått tvärt om. Under taggen jobbävning finns också en radda socialdemokratiska förslag för jobb som är mycket viktiga...

peter

Attila sa...

Jag antar att finanskrisen är den borgerliga alliansens fel också?

Eulalius sa...

Att både S och M hade gamla avlagda förbrukade politiker känns inte bra, som om EU vore mindre viktigt.

Att Reinfeldt och Borg I TV erkände att de aldrig varit inne på Twitter eller Facebook (förmodligen lika illa på S-sidan) är ju inte förtroendeingivande inför unga väljare.

Att äldre röstar på Marit och Alf(få se om han blir inkryssad), rejäla människor utanför den aktuella politiken är väl helt OK.