söndag 7 juni 2009

Skarpa röster från väljarna: Yeee S !

Det blev ett makalöst glädjejubel, applåder och taktfasta dunkningar när den första prognosen med riktiga väljarröster presenterades. Inga opinionsundersökningar den här gången: verkliga väljares avlämnade röster som ger S en valframgång och kanske en plats ytterligare i Europaparlamentet.

Samtidigt drabbas moderaterna av ett ännu större nederlag än valundersökningen från början antydde. Att de nu i skrivande stund har knappt 17 procent och S 27 måste vara ett rejält dråpslag för ett parti som börjat tala om sig som Sveriges största parti.


Mer på S-buzz.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Alliansväljare sa...

Fast när det riktiga resultatet nu offentliggörs, visar det ju på dåliga resultat för både M och S.

MEN moderaterna ökar ju med en halv procent medan socialdemokraterna faktiskt står kvar på sitt historiskt låga förra valresultat.

Anonym sa...

Klassiskt misstag. Vänta tills rösterna räknats. Men du är inte ensam. Mona Sahlin gjorde samma misstag.

Framåt mitten av veckan har vi ett slutligt valresultat.

Anonym sa...

Nej, moderaterna har inte talat om att de är Sveriges största parti. Det är enstaka opinionsundersökningar som placerat M före S. SvD har skrivit om att M skulle kunna gå om S, men inga ledande moderater har förutspått ett sådant resultat.

Peter Andersson sa...

Anonym
Kanske Christoffer Järkeborn kan betecknas som en som talat om det. Här till exempel
http://jarkeborn.eu/moderaterna-storsta-partiet-i-sverige/


Alliansväljare/Anonym: det här var snabbloggande utifrån ett givet ögonblick (hmm är inte alla blogginlägg det...) och verkligheten rör på sig. Men snälla..låt mig få glädjas några minuter i alla fall... :)