lördag 6 juni 2009

Vinst för (S) i båda matcherna! Men hur görs laguttagningen i morgon?

Ikväll fylls Råsunda för VM-kval Sverige-Danmark. I morgon gäller matchen minst lika viktiga saker: ska politiken för EU:s medlemsländer kunna vridas åt vänster? Ska Europa samlas kring en offensiv politik mot arbetslösheten, för fler och gärna gröna jobb och minskad arbetslöshet bland unga? Eller ska vi låta utvecklingen gå som "den" vill? Som den så kallade marknaden vill? Resultatet kan bli ökade orättvisor och klyftor, fler i utanförskap. Resultatet kan bli otillräcklig politik mot klimathotet. Det är detta valet handlar om.

Socialdemokraterna har precis som landslaget i kväll ett starkt lag och en stark "startelva." I politikens världs är det fler som tar ut laget. Därför blir den exakta laguppställningen inte känd förrän alla beslutande/väljares röster har räknats. Jag hoppas på fler socialdemokrater än idag och att bl.a. Åsa Westlund ingår i laget.

Motståndarens toppnamn vet vi med stor sannolikhet. Första namnet på moderaterna lista, Gunnar Hökmark har gjort ett uselt jobb i miljöfrågorna och tycker inte att EU ska göra något åt jobbkris, arbetslöshet och utanförskap.

Det finns fler spelare från andra klubbar än de uttagna som gärna vill ta sig in i laget. Som det ser ut i det ständiga flödet av mätningar kommer några nyuttagna att få en plats. Tyvärr kan det i politikens laguttagningar göras utan att man vet kvaliteten på spelaren. Med god retorik kan man skaffa sig en plats även om foten är skadat, dribblingskunnandet noll och agerandet vid fasta situationer rena katastrofen. Om nu Piratpartiet kommer med såna spelare vet väl ingen idag. Men vi vet definitivt att skavankerna och bristerna i spelandet finns där. Framför allt i form av en mycket dålig speluppfattning.

Därför röstar jag själv på socialdemokraterna. Gör det du också!

Aftonbladet: Chatt med Mona Sahlin och Åsa Westlund.
Bloggar, ej tidigare länkade: på Knuff om att rösta S.
S-buzz, länkar till progressiva bloggare.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,