En sån här turné kräver också ett tungt medialt utspel. Därför förmedlas samma budskap på DN:s debattsida. Man måste förstå att väljarna häpnar om de läser den. Reinfeldt/Borg skriver:
Vid sidan av kraftfulla åtgärder för jobb och omställning har vi i Sverige slagit fast stabila och uthålliga statsfinanser som en bärande del i krisbekämpningenDe upprörs också över att Lettland och Storbritanien sparar på välfärden och sänker löner. Och på samma sätt som framgångsvalet här hemma 2006 så vidgas nu samma budskap till EU-nivån när Reinfeldt/Borg talar om
"..långsiktiga reformer behövs för att bekämpa utanförskapet från arbetsmarknaden. En aktiv arbetsmarknadspolitik.." .Det som hänt i Sverige är att Reinfeldt/Borg är statsråd därför att de lovade svenskarna fler jobb och färre i utanförskap. Verkligheten blev tvärt om; fler arbetslösa, fler i utanförskap och fler beroende av bidrag för sin överlevnad. Massarbetslöshet hotar enligt finansministern själv och de ljusglimtar som kan skönjas målas snabbt i grått av Borg. AMS maj-statistik visar 8.700 varsel i maj, 215.067 inskrivna arbetslösa, 94.273 fler än förra året.
Med jobbkrisen följer kris för välfärden i kommuner och landsting som drabbas av försämringar. Det är i Sverige som lärare varslas och inom industrin haglar samtidigt kraven på sänkta löner. Den aktiva arbetsmarknadspolitik som paret Reinfeldt/Borg önskar för EU har man själva nedrustat i Sverige. SvD varnar för företagsakuter om S styr. Såna har vad jag minns bara funnits med borgerliga regeringar. Reinfeldt och Borg må åka runt Mälaren. Men innan de kaxar till sig inför övriga EU-länder är det ett bra tips att man först har fixat till det man lovade svenska folket före valet 2006. Jobb, tillväxt och minskat utanförskap.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, regeringen, fredrik reinfeldt, anders borg, jobbävning, jobbkris, Eu, Eu-valet