lördag 6 juni 2009

Ge S din röst - för en startsignal till EU om en offensiv politik för jobben och miljön

Varje röst på socialdemokraterna i Eu-valet är en röst som ger startsignal för offensiva åtgärder mot krisen och för fler jobb. Den rösten ger också miljö- och klimatarbetet i EU ett viktigt stöd. Önskar man se ett parlament och ett EU där klimatpolitiken handlar om både miljön och gröna jobb så är en S-röst en giltig biljett för den färdriktningen.

De perspektiven har Anders Löwdin när han skriver om viktiga frågor som gör att han väljer (S). Precis som jag själv har gjort pekar Anders på att man inte bara ska lyssna till vad partier säger i ord utan också studera vad de faktsikt har gjort. Om detta skriver han:
Naturskyddsföreningens undersökning är viktig och visar på de svenska parlamentariker med störst och sannast miljöengagemang. Av de svenska ledamöter som har agerat kraftigast för miljö i europaparlamentet är det bara en som är från det borgerliga blocket, Lena Ek (C). Åsa Westlund är den socialdemokratiska ledamot som bäst motsvarar Naturskyddsföreningens krav i undersökningen.
Jobben först. Anders Löwdin dömer ut den passiva och uddlösa politik som moderaterna har för jobben. Skälet har Gunnar Hökmark berättat om: EU ska inte ha något att göra med insatser mot arbetslösheten. Anders skriver:
Hela 27 miljoner berörs av detta. Det är därför av mycket stor betydelse att Europa samlat skapar förutsättningar för att mildra jobbkrisens verkningar. Att som Hökmark anse att Europa inte ska arbeta med arbetsmarknadspolitik är helt orimligt
De sista dagarnas opinionsmätningar pekar på fortsatt uselt valdeltagande, runt 40 procent. M och S backar från dominerande nivåer. Valutgången är oviss. Fortfarande funderar väljare över hur just de ska rösta. Om de ska rösta. Valkampanjen slutar klockan 21 i morgon söndag. Fram till dess kan allt göras för att Sverige ska ta ställning för ett Europaparlament som mer än idag står för värderingar och för en politik som format så mycket av välfärdens Sverige. Men socialdemokratin behövs också för att hantera dagens och morgondagens utmaningar. Det klarar inte högern vare sig i Sverige eller EU.


Fler bloggar om att rösta S:
- Johan Westerholm, Mitt i steget, om enfrågepartier och om att var fjärde väljare inte vet när valet är
- Alliansfritt Sverige om det absurda i att påstå att krav på lika lön för lika arbete är "sverigedemokratiskt. (se också A-bladet)
-
Calle Fridén om krafter som stänger ner demokratin. Samma berättelse från Johanna Graf.
- Erik Laakso om varför har röstar S, kryssar Ardalan och ser det som viktigt att Piratpartiet väljs till EU-parlamentet
- Jonas Morian som röstar S och kryssar Åsa Westlund.
- Thomas Bodström om fredsargumentet för en röst på S
- Peter Högberg om att rösta S

Läsvärt i övrigt:
-SvD-ledare, Sanna Rayman,
-Ny opininsmätning.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Erik sa...

Aldrig i livet!
Gillar inte kommunister, alliansen har en bättre jobb politik.
Ni vill bara ge bidrag och a-kassa till alla lata i detta land.

Karin Reuterswärd sa...

Nåja, Anders Wijkman bör väl kanske även han räknas till de borgerliga - eller har jag missat att han/de i smyg anslutit sig till den rödgröna falangen?