fredag 4 december 2009

Fel timing med försvar av bilismen?

(foto Greenpeace)

Ser att Birgitta Sevefjord (v) har bloggat om det uttalande jag missade av Andreas Carlgren. En vecka före Köpenhamn tar har tydligen bilåkandet i försvar, något som förstås möts av ivrigt försvar på SvD:s ledarsida. Inte för att de är först: redan förra mandatperioden brukade Mona Sahlin uttrycka att "vi ska hata bensinen, inte bilen". Göran Persson har ju också tagit upp tema i en av sina böcker.

Oaktat det behöver inte världen nu ha fokus på "friheten med bilen och flyget". Världen står inför en enorm utmaning att hantera något som berör allas vår överlevnad. Ett långsiktigt klimatarbete måste till mellan världens ledare. Att i debatten hylla bilåkandet, i landet med Europas äldsta bilpark, är ingen höjdare för att uttrycka det försiktigt. Men vad kan man i och för sig vänta sig av en regering som hindrar Maria Wetterstrand från att delta och i stället skickar en praktikant?


Fler som bloggar: Erik Pelling som också nämner frågan om externa köpcentrum, Mats Engström om oroande uppgifter, Christian Valtersson som också tar upp bilutspelet, Åsa Westlund om EU-parlamentets krav inför Köpenhamn.
Ännu fler på NetRoots.

Mer läsvärt: Ab ledare.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,