Moderatledaren kommenterade förstås SAAB-nedläggningen, något som inte verkade överraska ett dugg. Vad tänker då regeringen göra? Ja, svaret är "arbetsförmedling". Han fick en följdfråga om regeringen inte borde ha både en plan för de allmänna svårigheterna i västra Götaland och att det sen vid ett negativt besked om SAAB borde komma mer. Jodå, sa Reinfeldt. "Vadå", blev motfrågan. Arbetsförmedling, blev åter svaret. Regeringens bidrag är, hör och häpna, att man gör insatser genom att
"Vädja till människors vilja att söka sig till något annat.."Lördagsintervjun hann också med att beröra sjukförsäkringsdebatten som "delvis" har påverkat opinionen negativt för (m). Jag tror att många som jag studsade till när Reinfeldt kommenterade frågan om de försämrade sjukreglerna:
"Vi ser det som ett erbjudande, men media har inte beskrivit det så"Jösses, Fredrik! Frågan blev ännu mer spännande när perspektiven drogs upp en nivå. "Vad hade nu Reinfeldt för förklaring till den moderata nedgången? Med såna höga förtroendesiffror för honom själv, med "splittrad opposition, en Sahlin utan politik...". Utan att ge mig in i debatt om att de där formuleringarna av Tomas Ramberg kunde ha struktits, även om det var lite ironi i det."Vi har kris och arbetslöshet" var svaret. Reinfeldt kunde inte svara på hur det kom sig att väljarna gillade krishanteringen å ena sidan och först gav ökat stöd till alliansen men nu hade vänt sig bort. Om det nu inte var för förändringarna för sjuka och arbetslösa förstås.
"jag har i grunden begärt väljarnas mandat för stora reformer. Det är ju inte alla väljare som upplever att de röstade för det"Där kom ännu ett uttalande från Reinfeldt som vore demokratiskt viktigt att granska lite mer ingående. Vad röstade man då för? Fler jobb? Minskat utanförskap? Vad gjorde att väljarna kunde missförstå så dramatiskt de "förändringsprojekten" som skulle komma? Det där lär vi återkomma till närmare valet 2010.
Fler bloggar: Mats Engström om Reinfeldts misslyckande. Vill man kan mitt referat av intervjun jämföras med Danne Norlings, Kickitankar bloggar också. Krassman om klimatmisslyckandet
- Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om politik, moderaterna, fredrik reinfeldt, val 2010, valet 2010, sjukförsäkring, jobb, saab, opinionen, opinionsläget, alliansen, cop 15, klimat, jobbävning, arbetslöshet
3 kommentarer:
Hej. Varför ska mina kommentarer i din blogg inte innehålla personliga påhopp när du tydligt och med stark kommunistisk stämpel förläjligar den enda statshavare i Sveriges historia som säger som det är rakt ut. Jag tycker att vår folkvalda statsminister gör allt han kan för att inte kalla sådana rödfärgade journalister och skribenter för vad ni egentligen är.
Mvh Peter Redrin
Peter. Hinner inte bemöta ditt dravel nu men låter det stå kvar som exempel på hur en del skriver här.
Det är bara att beklaga att du inte har förmågan att skilja mellan påhopp på person och en politisk debatt och kommentarer om politiska frågor.
Men jag är åter den 3 januari och ska då med stort intresse läsa din analys av min "kommunistiska stämpel".
God Jul, Peter
/p
Lustigt hur många som fortfarande 20 år efter murens fall ser allt socialistiskt som "den röda faran".
Själv är jag av den åsikten att alla "ideologier" är mera av käpphästar. Vad jag sett av de nyliberala "talibaner" som regerar Sverige idag är att de byter sunt bondförnuft emot ideologiska doktriner. Har man inte hört från högerkanten nog av "domaren ska inte ge sig in i matchen", när det gäller statligt ägande?
ok!
Om vi ska köra just en sådan liknelse så innebär det då att "matchen" ska sponsra sig själv. Alla "spelare" som skadas ska lämpas av plan utan att någon tar hand om dem (förutom de som kan betala för sig då de har kontakter och kan slå sig fram fortare än alla andra).
Nyliberalismen är något av de mest fruktansvärda ideologier som skapats. Man föraktar de svaga och ser efter nietzsches übermensch som kan jobba hårt utan att bli trött eller utsliten. Denna ideologi har ingenting med liberalism eller humanism att göra utan går ut på att föda en oligokrati av stormrika. Dessa stormrika försöker vilseleda folk till att det "finns en plats till i toppen", så det känns eftersträvansvärt att klättra över alla andra upp till toppen..
Där kommer vi till nyliberalismens "american dream".
Att även DU kan se ned på människor. Vi förstör det vi byggt upp för just detta och moderatalliansen ser hellre enighet än klokhet. Därför har jag lämnat centern.
Skicka en kommentar