fredag 4 december 2009

Solnabor i protest mot Maria Wetterstrands avstängning från Klimatmötet

(foto Fredrik Hjerling)

Carina kom in till Socialdemokraternas partilokal igår. Hon och några vänner var upprörda och förbannade över att regeringen inte tar med Maria Wetterstrand som medlem i svenska delegationen till Köpenhamn . Hur skulle de göra? Vårt samtal slutade med att Carina gärna ville gästblogga hos mig och Johanna. Här kommer det.

Hej Peter och Johanna,

Kändes riktigt bra att öppna dörren till ert kontor och bemötandet kändes riktigt bra. Är man debattlysten och engagerad - ja, då betyder möten avdet här slaget väldigt mycket. Som jag sa till er - vi är flera som ständigt debatterar aktuella frågor och naturligtvis så funderar vi ju på hur i hela friden ska vi få gehör för våra åsikter, hur väcka debatt, hur påverka - så, vi nöjer oss inte längre över häftiga diskussioner över kaffekoppen. Nej - nu ska vi- ja, vi gör något!!!

"Sagt och gjort efter diskussion över kaffekoppen med vänner så är vi starkt oroade över hur demokratin fungerar, hur vi tar tillvara kunskap, vilka attityder vi har till viktiga frågor. En stark protest vill vi framföra till att Maria Wetterstrand, kunnig och engagerad i miljöfrågor - INTE med självklarhet ska delta på Klimatmötet i Köpenhamn.

Är det så att man inte vill betala för hennes resa så är vi beredda att göra en mindre insamling. Men, som sagt,hur kan vi som nation, oavsett partitillhörighet, avstå möjligheten att kunniga personer deltar i detta möte. Ja, vem deltar och på vilka villkor? Jag tyckerinte det kan vara försvarbart att vi gör denna viktiga fråga till någon slags partipolitisk rättvisa. Världen -vi människor- har inte råd med detta.

Vad är skälet till att hon inte får åka? Vad säger oppositionen - är man man nöjd?Vad säger Maria själv?Om maktbegäret får styra över förståndet - ja, då går det här åt skogen."

Hälsningar

Carina L Källström

Läs också:
- Anders Ygemans blogg från Köpenhamn.
- Rödgröna brevet till Reinfeldt om avstängningen av Maria Wetterstrand
- Fler bloggar förutom de på NetRoots.
Coola ner, Yngve, Rasmus Lenefors, Johan Ulvenlöv. Alliansfritt Sverige, Anders Ygeman,
Egna blogginlägg bland annat här.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

John Apse sa...

Hur många sossar och LO-medlemmar
har jag inte träffat som förbannat Miljöpartiets förslag under åren.
Men det är väl så att i Solna så är de inget hot men i tex Borlänge
så ser man annorlunda på det där
industrin är mer närvarande.

Peter Andersson sa...

John. Publicerade ett inlägg från så att säga "vanliga" solnabor, utan några offentligt redovisade partibindningar. Ser själv inte Mp som ett hot utan som en viktig samarbetspartner som dessutom kan ge oss berättigade sparkar framåt :-)

/p