tisdag 8 december 2009

Skandalöst i landstinget. Landstingsråd vägrade svara på frågor om fakturafifflet i Busslinkaffären


Man undrar vad som döljs bakom landstingsrådet Christer G. Wennerholms agerande vid dagens frågestund i landstinget. Lasse Dahlberg (S) hade ställt frågan om Wennerholm tyckte att han agerat korrekt när det kom fram uppgifter om fakturafusk inom Busslink. Frågan hölls borta från styrelsen.

Enligt landstingets reglemente ska frågeställaren dels ställa frågan och sedan få två repliker. Hela poängen med detta är att svarande ansvarigt landstingsråd också står kvar i sin talarstol. Landstingsrådet Wennerholm snuvande Dahlberg på de två sista. Helt i strid med all vett och sans och helt i strid med reglementet, gick Wennerholm och satte sig. Och kanske att lägga till: helt i strid med det krav som Wennerholm borde känna att ge Stockholmarna och skattebetalarna klara besked. Om man inte är beredd att som ansvarig stå till svars inför den församling som har valt en, är väl frågan om man kan sitta kvar.

När Curt Hansson nu vill veta om Wennerholm är beredd att "avsunkifiera" Slussen, är surhetsgraden hos Wennerholm fortfarande märkbar. Men frågorna besvaras i alla fall...Även om Slussen fortfarande är skitig...


Fler bloggar på NetRoots och Politometern.
Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,