söndag 6 december 2009

C+ Kd slås ihop - Allians för Sverige segervapen för makten?

Jag såg tidigare i veckan den registrering som har gjorts av Allians för Sverige hos valmyndigheten. Det har gjorts tidigare och är i sig ingen nyhet. Men frågan om ett gemensamt "parti" inför nästa års val verkar bli allt aktuellare. Svenska dagbladets långa kamp kanske äntligen bär frukt. Frågan är hur det påverkar valutgången och inte minst efterföljande styre av Sverige. Ser på Expressen att det nu är en strategi för att behålla makten: Alliansen blir "parti" och som när Alf Svensson (kd) blev riksdagsledmot för Kds som inte kvalificerade sig av egen kraft, ska centern och Kd slås ihop.

Vem bryr sig? Allians för maktskifte hette Reinfeldts första bildning och av strategiska skäl bytte man till det bättre klingande "Allians för Sverige". Men den politiska inriktningen är i dag densamma, möjligen med undantag av en kamp hos småalliansarna att ligga höger om storebror moderaterna.

I vår hälso- och sjukvårdsnämnd har Filippa Reinfeldt under tre år ställt propositionsordningen "den som röstar för alliansens förslag..." Det är väl bra om man nu fixar till det så också dessa beslut blir riktigt riktigt formellt korrekta. :-)

För väljarna minskar möjligen chansen att ge en eller annan signal om sina prioriteringar. Problemet är inte alls så för den som i stället väljer en av tre valsedlar från ett av de tre partierna i den rödgröna samarbetsalliansen.

Fler som bloggar om "nyheten".
- Magnus Andersson,

Fler bloggar hittar du på NetRoots och Politometern.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,