tisdag 1 december 2009

Saab, jobbkris och Reinfeldts mamma

Under natten har den svenska regeringen, inte statsrådet utan statssekreteraren, träffat GM:s ledning. "Hoppet är inte ute" rapporterar Jöran Hägglund efter mötet. En ny ägare är vad många hoppas på och här spekuleras i att kinesiska företag kommer att gå in. Under dagen ska mycket avgöras. Tusentals jobb står på spel och därmed också överlevnad för orter som Trollhättan.

Men allt hänger ihop. Det är inte "bara" blåbyxejobb för arbetare som tillhör det för borgerligheten så förhatliga LO som står på spel. Ekonomin är sammanflätad, de moderna industriföretagens forskning och utveckling ger mervärden till hela samhället och omvänt: deras utveckling förutsätter att det gemensamma i exempelvis utbildningssystemet ligger i framkant.

För Fredrik Reinfeldts mamma, som Aftonbladets ledare skriver om, verkar det finnas goda möjigheter att förklara helheter. Hon borde göra det för sonen. I AB-ledaren berättas om "mamma Reinfeldts" ledarskapsföretag Hjuletmetoden AB med kunder i både Filippa Reinfeldts "vårdStockholm" och i klassiska industriföretag som Volvo Aero, granne med SAAB i Trollhättan. Frågan är om hon hinner berätta före ett nedläggningsbesked om SAAAB?

Fler bloggar på NetRoots.
- Lizzies vardag...

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

mellou sa...

och här tas det till vilken skitknep som helst, ja tom Reinfeldts mamma, och på tal om tjocka släkten så vet du vems man gillar att spela?

Peter Andersson sa...

Skitknep?? Det är ett inlägg om aftonbladets ledarartikel.

/p