måndag 21 december 2009

Reinfeldts jultal med tyngdpunkt (m)-minus

Sitter i receptionen med dator med spanskt tangentbord, pa mitt hotell, Magaluf. I receptionen ar det riktig svensk bingo. "Raggaren" och de andra som flitigt frekventerar baren deltar med standiga utrop "Bingo".
Hemma har Reinfeldt gjort comeback. Hans jultal verkar taktiskt fel av honom. Av tre teman verkar han ha valt 2 som kan ses som dynamit om hans parti som klara valseger. Jobben; stort minus. Vaelfaerden: dunderminus, inte minst efter sjukregeldebatten och brotten som lite mer hemmaplan. Att han kretsade mycket kring de internationella temana tror man nog ar en vinkling som kan minska tappet under 2010. Men Cop 15 om klimatet var ett misslyckande...

Helt enligt planerna har moderatledaren glidit mot mer av tom retorik mot oppositionen. Han tvingas av de fallande opinionssiffrorna bort fran statsmannaglorian till attacker som ska underminera oppositionen. Jag hoppas att man inser att svenska folket kommer att vilja veta svaren om jobben och tryggheten. Inte lyssna till debattinspel som bara har syftet att ge en negativ bild av oppositionen. De stora forlorarna med den taskspelarstrategin blir bara den som tillgriper den som en sista utvag.

Noterar att S-buzz har skrivit om det positiva laget fór ródgröna bloggare och lovar krönika. Ser fram emot den...
Mer:  Svd om talet, Svd:s analys av retoriken, DN om talet.
Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.

Ser i all hast inlägg om jultalet av Kent, Alliansfritt, Peter H, Alexandra, Eva-Lena.

Intressant?

1 kommentar:

Anonym sa...

Du borde nog läsa Jan edlings rapport alla behövs.Finns som pdf-fil på internet om du googlar på denna.