tisdag 8 december 2009

Sprutbyte på gång eller...?

Läser att partivännen Björn Fries skriver om sprutbyte på Newsmill. I inlägget får folkpartisten Birgitta Rydberg ett erkännande för omsvängningen som hon gjorde under galgen. Skrev själv om omsvängningen här.Björn skriver också om hur andra borde involveras i arbetet framöver. 
:Vi hoppas även att landstinget tar hjälp av brukarnas egna organisationer, exempelvis Stockholms brukarförening, i planeringen och utformningen av verksamheten.
Frågan är om det är alltför tidigt att jubla om man vill se sprutbytet i Stockholm? Idag var frågan upp i landstingets frågestund.Frågan hade en riktigt finurlig inriktning: Den som vet att Rydberg har två kända, "hatobjekt": sprutbyte och Stockholms Brukarförening, kan möjligen ana hur hon tänkte om dagens fråga: hur skulle hon nu involvera organisationer som Stockholms Brukarförening i att utforma sprutbytesverksamheten?

Det var inget klockrent besked, direkt. Under "nästa termin" ska den narkotikapolitiska utredningen beredas. Sprutbyte är ett av flera förslag. Landstingets administration, Kommunförbundet Stockholms län och Stockholms stad ska alla behandla frågan.Och i frågan om Brukarföreningen förutsatte Rydberg att förvaltningen rent allmänt arbetar med andra "intressenter". Någon klang och jubelföreställning för sprutbyte och brukarorganisationer kan landstingets frågestund inte, på denna punkt, likställas med. Å andra sidan hägrar ett val att skjuta frågan över...

Och vi som har blogg vet att vi där tar upp frågor där vi känner ett särskilt engagemang. Så värst mycket om sprutbyte hittar inte jag på Birgittas blogg.
 
Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,