söndag 6 december 2009

Göran Skytte, storbolagen, Mona Sahlin och änglar

något sätt tillhörde gårdagens Göran Skytte-text på SvD:s ledarsida det mest illamåendeframkallande jag har läst på länge. Att Svd:s ledarredaktion har bestämt sig för att leda kampanjen mot Mona Sahlin personligen (mindre än politiskt) är tydligt sen länge. Men Skytte... Visst skulle nog både jag, Mona och andra kunna stå ut med den gamle kommunistens påhopp. Det som är oroväckande är att bottenslammet i politisk retorik och negative campaigning också förs vidare av politiska företrädare som man förväntar sig seriösare kommentarer av. Även bloggvänner som annars brukar uppmana till seriösa debatter hakar tyvärr på.

Hur som helst: Tycker ändå att Mona Sahlin kan se ett visst stöd från Göran Skytte före frälsningen, då han tillsammans med Wiehe sjöng, flöjtade, trumpetade och agiterade. Kanske till och med skarpare mot "kapitalet" än vad Mona själv har gjort. Inte helt opassande att här återge "När bolaget kom till byn", med bla. Skytte.
Byn var så fattig som en by brukar va
när dom unga har måst flytta för att få jobba i stan
Posten var indragen och butiken var stängd
och den sista industrin las ner sexti’fem
Bolaget var så rikt som ett bolag kan bli
när det helt lever upp till kapitalets logik
där man skiter i mänskor, natur och moral
och aktieägarnas vinster är direktörernas lag

Det är den vanliga visan
den gamla, kända historien
Det är samma poänger och samma refräng
Men så länge vi inte gör nåt åt saken
får vi väl skylla oss själva om vi får höra den igen

Göran Skytte lär ha slutat röka. Man kanske skulle pröva detta recept:
Så en morgon går han ner på knä bredvid sängen och ber helt kort – Gode Gud, befria mig från slaveriet under cigaretterna. Sedan reser han sig upp och märker att allt sug är borta. Sedan dess har det inte blivit en enda cigarett.
I den gripande artikeln berättar Skytte också om en tragisk påkörning, som han överlevde.
– Visst kan händelserna förklaras med slump, tur eller tillfällighet. Men jag har en annan förklaring. Jag tror på allvar att jag har fått hjälp av änglar
Så änglalik är inte Skytte själv.

Läs också
: Robert Noord, Per Westberg,Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Personangrepp borde inte förekomma i debatten men det är tyvärr omöjligt att utesluta i vissa fall.
Jag har inget emot Socialdemokraterna annat än att de inkvoterat en total nolla som partiledare som inte håller måttet i något avseende och som är den politiker med i särklass mest oegentligheter i sin meritlista och som fortsätter i samma stil.
Helt klar är då att det är hon som skall kritiseras och inte partiets politik som inte ens presenterats.
Beträffande det senare är hon politikens Pastor Jansson och har inga åsikter om någonting utan försöker endast att skaffa sig sjalv en position av egoistiska skäl med hjälp av att svamla i politiska och ekonomiska frågor hon uppenbarligen inte begriper
Hon har inget i någon förtroendepost att göra och skall behandlas därefeter.
Hon har helt på egen hand minskat partiets opponionssiffror fran ca 50% till 30% och ar det enda skälet till att massor av sympatisörer vänt partiet ryggen och inte kommer tillbaka så länge hon är ledare.
Skytte har helt rätt i sin artikel om hennes betende i Trollhättan.
Patetiskt röstfiske och enfaldigt dagispladder är det enda hon presterar.
Byt ut eländet anars är partiet inte valbart.

Britta Sethson sa...

borgerligheten verkar vara desperat. det enda de har att komma nu med när sjukförsäkringen har havererat och vi har europas sämsta a-kassa är en obehaglig personförföljelse av mona sahlin¨

tror inte att det kommer att löna sig i längden

arne sa...

Anonym det kvittar vilken partiledare sossarna haft så skulle du skrivit samma skit.

Anonym sa...

Arne.
Jag har aldrig kritiserat Erlander, Palme, Ingvar Carlsson eller Göran Persson

Anonym sa...

ARNE

Att en okunnig manipulerande pratkvarn som hon med stöd från slentrianröstande i partiet som fortfarande tror att hon representerar något som under många år byggts upp av människor med helt andra kvaliteer än hennes och inte satt sig in i vad hon representerar är problemet. Dom som insett och genomskådat henne har redan lämnat partiet och kommer inte tillbaka så länge hon är ledare,
Enfaldig hyllningskören som hurrar och ropar bravo varje gång hon nyser eller harklar sig
kan inte gora något åt att hon redan halverat partiet.Tillhör du den.

Göran Lundberg sa...

det skadar kanske inte att se sig i spegeln som socialdemokrat. Bunkergänget på Sveavägen är Sverigemästare på negative campaigning, och ljusskyggt spinn. Riktiga elakingar. Vet inte hur det funkar idag men den gamla läromästarinnan Marita Ulvskog har väl lämnat åtminstone något efter sig.

Kolla bara på kampanjen mot Maud Olofsson de senaste veckorna. Om du inte ser detta Peter Andersson, är du blind.

Peter Andersson sa...

Socialdemokratin leds av samma partiordförande som satt i januari 2008 då vi noterade 46 procent i en mätning. Jag tror att nedgången handlar om helt andra saker. TIll en del om personkampanjen mot Mona. Definitivt andra faktorer också, till och med viktigare. Men har medierna bestämt sig för att inte skriva om vår politik utan om person så påverkar det bilden.

Göran: kritik mot Maud om vattenfall, den fart det blev på sonens vindkraftpark och lite annat handlar ju om sakfrågor! Det handlar om att utkräva ansvar av sittande regering. Det är avgrundskillnad mellan det och att som skytte eller andra på främst SVD:s ledare smeta skit på (S) partiledares person.

Men, Göran, Du verkar själv ha en passande ton för att gilla Skyttes krönikor. Han verkar ha inspirerat. Svar , nej. Jag har i stort synen kvar på båda ögonen.

/p