tisdag 8 december 2009

Reinfeldt och sjukförsäkringen: En ny tid med nya värderingar?

Då...Nu...

Kommentarsfältet är öppet. Jag tar gärna emot kommentarer om de två bilderna. Men bara ett medskick från ett tidigare inlägg: 

Jag skrev ett inlägg där jag reagerade på att någon på min blogg tyckte att det var ovärdigt att använda "cancersjuka som slagträ...". Mitt svar blev så här. Det ovärdiga, som varit ett flitigt använt ord på bland annat Svenska dagbladets ledarsida är det regeringen håller på med.Fler bloggar på NetRoots och Politometern.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

GRÄSLIGT att höra den unge okunnige Reinfeldt. Han borde arbetat utanför politiken och skaffat sig arbetslivserfarenhet.
Han borde ha tagit sig själv i kragen för länge sedan och detta måste ha funnits i hans undermedvetna när han skamlöst nog projicerade sina egna brister på "svenska folket".

SORGLIGT att läsa att den något äldre Reinfeldt är så FEG att han inte kan erkänna att "reformen" av sjukförsäkringen var destruktiv och att Husmark-Pehrsson gång på gång presenterat den rent lögnaktigt. Är det konstigt att alla som synade lagen visste vad som skulle komma att ske utom moderaterna och deras valboskap i riksdagen? Knappast. Nya Moderaterna har gjort sin politik till hycklandets och ljugandets konst. Upplägget av "reformen" visar en ansenlig stor portion cynism och människoförakt parat med en ännu större portion biologisk okunskap.

Hade Reinfeldt haft om så bara en rudimentär intellektuell förmåga hade han inte kastat sig över symptomen utan att först ha diagnosticerat problemen och dess orsaker. Förmodligen hade han funnit dem i arbetslivet och på arbetsmarknaden. Pila-projektet visade att det var en låg procentandel av de undersökta långtidssjukskrivna som kunde förväntas klara av ett yrkesarbete ens på deltid. Reinfeldt tycks i sin enfald tro att "svenska folket" är hans personliga undersåtar som efter en viss tids långtidssjukskrivning kan beordras(!) att byta arbetsplats. När vi vinner valet borde Reinfeldt naturligtvis som en markering BEORDRAS att själv uppsöka Arbetsförmedlingen, kavla upp ärmarna och skaffa sig ett hederligt jobb. Tyvärr är han bara en i raden av alla dem inom alliansen som borde få en sådan uppmaningen.

Sanna sa...

Sossarna har tydligen påbörjat sin propaganda- och smutskastningskampanj toppstyrda av Sveavägen 68 och LO-borgen. De griper tag i minsta halmstrå för att försöka få regeringen att hamna i dålig dager!

Men alla förändringar i sjukförsäkringarna kommer från den socialdemokratiska utredningen "Mer försäkring. Mer arbete." som skriker efter de reformer som nu genomförs!

De rödgröna är i vanlig ordning helt ansvarsallergiska och ohederliga i debatten.

Anonym sa...

Sura Sanna

Nyliberalers drivkrafter är deras egna fördomar och siffror. Människovärdet i nyliberal antiintellekuell tappning är en produktivitetssiffra.