måndag 14 december 2009

Expressens "avslöjaden" om mörkning borde nu vara begraven
Ser att det fortfarande kommer inlägg om den artikel som tidningen Expressen hade igår med budskapet att "(S) mörkar" och som handlade om sjukförsäkringen. Under dagen har kloka personer agerat och tidningen har satt in ett ångerfullt klargörande att uppgiften inte stämmer. S-buzz har bloggat och lagt ut en slideshare av papperstidningen. Jag blir förstås fundersam om det är en tillfällighet, en finurlig journalist som har hittat en "nyhet"...eller?


För några dagar sen, när riksdagen debatterade frågan, avslutades en hektisk dag med något som såg ut som en välregisserad kampanjinsats på bloggar och i veckobrev. Debatten skulle vändas,bort från Husmark-Pehrssons prat om att sjuka tvingas jobba för att få ihop pengar till sänkta skatter. Bort från debatten om "svårt sjuka" och "cancersjuka", bort från den negativa stämpel som hela debatten fick på alliansen. I stället ägnade moderata företrädare debattid, understödd av bloggare, till att tala högt ur historieboken.

Jag tror att väljarna är mer betjänta att exempelvis se debatten mellan Mona Sahlin och Husmark-Pehrsson igen.

s också Martin Mobergs blogg om en orolig statsminister. Alliansfritt Sverige om citat som de fått av Ett hjärta rött. Kulturbloggen tror att frågan blir Reinfeldts fall. Eva-Lena bloggar om en moderatledares deppighet. Johan Westerholm länkar mig till PJ Anders Linder som på Svenskans ledarblogg uttrycker viss desperation att alliansvänner inte på partiernas hemsidor kan hitta några argument i allt elände.(PJ. A. alliansen är inte ensam om att bära den bristen) Peter Högberg kommenterar detta, Roger Jönsson påminner om motivet "skattesänkningar" för försämringarna (nähäe...inte en sosseskröna. Läs Husmark-Pehrsson),.Rasmus Lenefors om skillnader borgare- sossar. Mary skriver om beslutet.

Läsvärt i övrigt: Riksdagen klubbade nya regler idag.Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,