torsdag 24 december 2009

God Jul och Gott nytt valár 2010


En julafton som här i Magaluf, Mallorca, inleds med smáregn. Framát eftermiddagen blir det en trevlig men kanske alternativ julmiddag. Möjligen kan vi inte undvika att kolla om SvT World sänder det som nágra ser som en bisarr tradition "Kalle Anka...". Annars kommer detta med julklappar att fá vara detta ár.

En dag som denna kan man fundera över det verkligt viktiga i livet, möjligen i kontrast till spikmattor, platt-TV, böcker, husgerád, kläder, spel.... och andra av västvärldsbefolkningens (en del av den) gávor till varandra. Ibland  med en känsla av "varför", där traditionen mer än glädjen att ge tagit överhanden. Ser att USA just nu är pá väg att fá en sjukförsäkring värd namnet. En efterlängtad julklapp för mánga i världens rikaste land som trots det har státt vid sidan om trygghetssystemen. Just de skiter nog mindre i om vi kallar det "system" eller inte. Bara tryggheten finns där när den behövs. Där ocksá!

Julklappsutdelning är dagens höjdpunkt för mánga, inte minst för barnen. Ser att det ocksá görs pá nätet. Min favoritsida Second opinion delar ut klappar till medier. Bland annat fár Metro en miniräknare för att kunna siffersäkra uppgifterna i sina artiklar. Jag ángar lite att jag inte har förberett ett inlägg med lite mer genomtänkta gávor till utvalda. Det fár bli ett annat ár.

Upprepar igen mina varma julhälsningar till er alla!!

Fler som bloggar: Johanna Graf om bl.a. opinon och kyla, Johan Westerholm om engagerande frágor under 2009, Kristian Krassman om en bock i Gävle, Kent Persson med God jul till bloggvänner, Johan Ulvenlöv om God jul och musik för maktskifte. Pennelina önskar god jul, liksom Helena. Detsamma gör Mymlan och hon fár som andra en hälsning i retur. Tonársmorsa hälsar ocksá och citerar ocksá ett julkáseri av Johan Westerholm som jag hade missat,

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?