tisdag 24 november 2009

Budgetlandsting dag 1, kväll och trafikvotering om Spårväg Syd och Solnatunnelbana

Det är mörkt ute men landstingets budgetsammanträde fortsätter förstås ett tag till. Vi har lämnat SL och färdtjänstfrågorna och just nu debatteras Waxholmsbolaget. Och nu ska vi rösta om förslag på de områdena. Sen regionplanering och kulturfrågor innan hemgång.

Votering blev det ett antal på SL-budgeten. Som jag förutspådde i förra inlägget gällde en av dem om landstinget skulle lägga in den viktiga Spårväg Syd i investeringsplanen med byggstart 2013. Majoriteten i landstinget avslog förslaget från de rödgröna.

En anmärkning man kan göra är att majoriteten upprepade flera gånger att de också vill, kan och ska se till att Spårvägen byggs. 2013. Eller kanske 2014. Eller kanske sent 2014....Att man inte röstade för utan emot kanske ändå sänker förhoppningarna hos oss som ser Spårväg Syd som viktig för utvecklingen på Södertörn.

Man avslog samtidigt ett förslag om att fortsätta arbetet med järnvägsplan för en utbyggd tunnelbana till Nya Karolinska och Norra stationsområdet.

Tyvärr får inte heller Stockholmarna de förbättringar i taxor som (S) i bland med de rödgröna hade föreslagit. Landstingets majoritet avslog förslag om att SL ska införa en trohetsrabatt för SL-resenärer. Och ännu större: man avslog förslag om att återinföra enhetstaxan för SL-resor och i ytterligare beslut att avslå förslag om "låga och enhetliga taxor utan zongränser".

Tidigare inlägg:
- efter förmiddagens allmänpolitiska debatt med gruppledarna.
- inför trafikdebatten
- morgonens inlägg inför fullmäktige med bl.a. punkter ur S-förslaget till budget.

Andra som bloggar om detta:
- Andersson på Kungsholmen som har egna spekulationer om Förbifart Stockholm..

Fler bloggar på NetRoots.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,