måndag 30 november 2009

Sprid Naturskyddsföreningens klimatstaffet!

Klimatstafetten


Sverige har en unik chans att påverka världens klimat. I Köpenhamn i december ska världens länder nå en överenskommelse om hur klimathotet ska mötas. Världen behöver ett avtal som tar planeten ur fossilberoendet och möjliggör utveckling för världens fattiga.


Därför genomför Naturskyddsföreningen Klimatstafetten vars mål är att samla in näringslivets och kommunernas stöd för att regeringen ska driva klimatfrågan mot ett kraftfullt avtal i Köpenhamn.

Vi stödjer arbetet med Klimatstafetten och de två önskemål på klimatavtalet som Naturskyddsföreningen driver i Klimatstafetten.


Att i-länderna:

• tillsammans minskar sina utsläpp av växthusgaser med minst 40 procent till år 2020 från 1990 års nivå

• kraftfullt ökar sitt stöd, utöver biståndet, till klimatinsatser i utvecklingsländerna


Naturskyddsföreningens krav sammanfaller med de klimatkrav vi antog på partikongressen och som vi driver riksdagen. Vi ber därför dig skriva under klimatstafetten och skicka den vidare till andra i ditt kontaktnät.Underskrifterna överlämnas av Naturskyddsföreningen till regeringen Reinfeldt i samband med Köpenhamnsmötet.


Skriv på för klimatet nu!


www.naturskyddsforeningen.se/klimatstafetten.


Alla Sossar, förstås alla bloggare på NetRoots, uppmanas delta genom hälsningar från Anders Ygeman (med blogg här), Marita Ulvskog, Lena Hallengren, Åsa Westlund (med blogg här). Stafetten riktar sig till företag och politiker. Sprid vidare!!


- Rödgröna krav inför Köpenhamn


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klimatforskningen är inte trovärdig. Det liknar inte vetenskap, utan politisk aktivism.

Danne Nordling sa...

Vad hjälper det om i-länderna minskar med 40 procent om inte Kina gör någon minskning. Sedan 1990 har Kinas utsläpp ökat runt 150 procent.

Dessutom kommer senaten i USA knappast att godkänna några större minskningar räknat från 1990 oavsett vad Naturskyddsföreningen har att komma med.

En ljuspunkt är att temperaturen ser ut att ha sjunkit något de senaste åren.
/DNg

Anonym sa...

ett litet jultips att spara pengar på. kolla in hemsidan

http://rakebackservice.blinkweb.com/