torsdag 26 november 2009

I alla fall en liten framgång för (S) i landstinget

SKOP:s Stockholmsbarometer tvingar fram det yttersta när det gäller förmågan att hitta positiva signaler i en mörk miljö- att se ljuset i tunneln om du så vill. För mig som (än så länge) landstingspolitiker känns en sådan ljusglimt att (S) går fram i landstingspolitiken. Möjligen bekräftelse på att den framtida inriktningen är riktig. Men, gissar jag, ett lika gott betyg åt den oppositionspolitik vi har bedrivit. Men, ja: det är en alltför låg nivå.

(S) i länet kan också, om vi så vill, gripa halmstrån och se en liten framgång. Men i stort gäller det att valarbetet börjar nu. Samtal om politik, om våra drömmar om Stockholm och vår kritik mot de som nu har makten.

Jag har stor förståelse för att bloggare på motståndarsidan nu kastar sig över tangentborden och frenetiskt knappar på för att sprida budskapet. Att ha motståndare som ett år före valet är säkra på sin egen seger behöver inte vara en svaghet.

För miljöpartiet går det mycket bra, inte minst i staden. Trots att det finns de som vill annat, ska förstås en rödgrön koalition räknas ihop där också. Valet avgörs på valdagen.

Bloggare har redan uppmärksammat detta, som Kent Persson som beskriver det som "kalldusch" för (S) och Henrik Alexandersson som inte avundas Michaelas blogg menar att (m) skulle få kredit för en offensiv klimatpolitik (!). Jag ser förstås fram mot S-kommentarer också. Mer ikväll från denna blogg.

Mätningar som denna, med mastodont kritik mot regeringen och Maud Olofsson uppmärksammas med fördel också.

Fler bloggar på NetRoots.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, bara en sosse kan tycka att det finns något positivt i detta. Alla andra skulle inse att de har valt en partiledare som inte ens hennes familj vill se som statsminister och acceptera att hög-skatt-litet-värde-till-folket-politiken är lika död som resten av Tages politik.

Folk är smartare än att de skämmer ut Sverige i världen med Tjuv-Mona som statsminister..

Peter Andersson sa...

Anonym. Som synes är jag mycket hovsam i mina lyckorusyttringar...
Resten förstår jag förstås inte...eftersom nu alla säger sig vilja föra en "Tage-politik". Till och med REinfedlt.

/P