onsdag 4 november 2009

Vem kan kalla sig Stockholmare?Hur blir man en riktig Stockholmare? Kan man alls bli det om man är född på Eskilstuna BB? Kan stockholmaren födas i hjärtat hos en Kalixfödd eller Skåning? Stockholmare - är man det om man bor i Solna? Absolut INTE i om man har valt att slå sig ner i Södertälje? "Och kom f-n inte och säg att Norrtäljebon är Stockholmare". Eller?

Intressant (?) debatt och faktsikt forskning på området pågår. Stockholms Stadsmuseum gör enkäter och ska skaffa fram svaren. På hemsidan kan man bidra också över nätet till forskningsunderlaget. ABC berättar om rusning för att få vara med. Och kan man föresten säga att man är Stockholmare om man direkt kopplar ABC med olika slags stridsmedel? Icke.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Tingeling sa...

Haha, det där är spännande! Själv är jag egentligen ganska rotlös, med en mamma från Jämtland och en pappa från England, själv uppvuxen i Norrköping. Men med hjärtat i Stockholm. Vill gärna tro att det gör mig till en Stockholmare, trots brister i dialekten :-)

Peter Andersson sa...

hmm det är väl det där med "hjärtat" som avgör. Jag tvingas nog stå vid sidan om..något. Flyttade till Huddinge vid 28 års ålder..så rötterna har väl växt fast sådär 11 mil från slussen.. :-)