fredag 27 november 2009

Jag ÄR för snäll mot borgare!

har då "beviset" kommit. Ser webbinspelning från landstingets budgetsammanträde. Men det är inte lätt. Att på fem minuter varav en är tänkt som replik ger inte plats för hela linjen med visioner, samhällskritik och de egna svaren på människors berättigade frågor. Det är bara att beklaga sammanträdesreglerna, framför allt taletidsbegränsningar. Å andra sidan: det blir onekligen kortare möten.

För den som vill skärskåda min retoriska prestation eller bara avnjuta hela debatten (två dagars) så finns den på nätet. Min egen prestation infaller efter 05.27.20. (sammanträdet den 25/11)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Mia sa...

Att föra ut politiska budskap är inte det lättaste. En frän, bitsk kommentar som kan anses som träffande tycker jag höjer debattens värde. Däremot ett idogt felsökande gör mig bara trött, så det är utan tvekan en balansgång.

Jag gillar mycket hellre goda idéer och nya vinklingar i en diskussion. Det höjer debatten. Samtidigt så inser jag att det inte alltid är så himla enkelt att kläcka nya vinklingar... Jag har lyssnat på ditt inlägg här på nätet och gillade det jag hörde!

Peter Andersson sa...

Tack för de orden, Mia. Möjligen kan man komma ihåg att det ibland är bilden mer än verkligheten av politiken som gör att man ser det som felsökande. Eftersom debatter handlar om att visa skillnader. Många beslut tas ju i enighet och ibland genom konstruktiva samtal mellan partierna. Det finns mer att göra på det området...inte minst i landstinget.

/P

Tobias sa...

Jag ar val vad man anser borgare. Men jag tycker att du var lite val snall. Din debattsteknik ar bra for du far en inte att bli fientligt installd till dig direkt. Att du borjar med positiva forandringar tillater dig till och med att vara kritiskare of fa gehor for det. Att ga till forestallningar om sina motstandare brukar daremot traffa fel.


Nar det galler Stockholms vardval sa tycker jag att tanken var ratt, men att resultatet var mindre an onskvart, och nar sossarna debatterar gor dom det oftast for ideologiskt, sa till och med nar sossarna har ratt sa alienerar dom manniskorna dom forsoker overtyga. Vilka ar deras motstandare.

Eftersom hogern ar mer van att vara i opposition sa ar dom mycket battre pa det. Att hitta balansen, ar som Mia sager, svart. Oppositionen maste granska makten. Men problemet ar att vanstern har blivit sa van vid makten sa att det for det mesta later som om dom talar till valjarna snarare an till sin opposition.

Det ar som sagt svarare i opposition.

Anvander man mindre fientligt sprak sa kan man saga samma sak och till och med fa oppositionen att halla med.

Politiker ar som moderaterna sjalva sagt inte felfria, och darfor ar det vettigt att kritisera i debatter i slutet forum mer i en god ton.

I en blogg ar kan man kritisera mer utan att vaga sina ord.