lördag 21 november 2009

Lilla och stora Calle Bildt


Nej, Carl Bildt, bloggaren du vet, blev inte "EU:s utrikesminister". Inte heller kommissionär. När jag bloggade om det senare hade Carl inte gjort detsamma. Varför är Carl så stor i Sverige, hos de svenska alliansvännerna, men inte verkar ha samma stöd utanför våra gränser, när det verkligen gäller? Kanske inte att han missköter sina plikter som skattebetalare. Som Krassman bloggar om är det en uselt låg nivå att skattetrixa på för en person som ser sig och av vissa är sedd betydligt högre. Detta är den verkligt "lilla Bildt".

Om den stora Bildt, och de stora förklaringarna till åsidosättandet, skriver Åsa Westlund. (Newsmill och blogg) Åsa tror inte att Europaparlamentet hade godkänt den "store" svenska utrikesministern:

Jag tror Fredrik Reinfeldt är väl medveten om detta. Hur tänkte han exempelvis hantera att Bildt var en av ledarna i “Committee for the Liberation of Iraq” som lobbade för Irakkriget. Vad tror han Europaparlamentariker från exempelvis Frankrike och Tyskland skulle tycka om det?

Chefen för denna lobbyorganisation för Irakkriget motiverar rekryteringen av Carl Bildt till Expressen med:

- Vi rekryterade Carl Bildt för att han skulle verka för en intervention i Irak och undanröjandet av Saddam Hussein.
Carl Bildt, en skattetrixare i det lilla och oljemagnat med personliga intressen som verkar påverka de ställningstaganden i internationella konflikter. Nej, det duger vare sig som EU-ledare men heller inte för en person som ska representera Sverige utåt. Ännu ett skäl att byta regering.

Fler som bloggar: Mats Engström, Rasmus, Martin Moberg, Kent Persson (m) blogg, Alliansfritt Sverige, fler progressiva på NetRoots.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det märkligt ironiska i den "lilla" smutsigheten var väl när Bildt motiverade att barntanten "skrivits" i Sverige av det skälet att han ville att hon skulle åtnjuta svenska sociala rättigheter. Jag läste visserligen uttalandet i kvällspressen, men man kan undra om det inte är sant.
Enligt samma källa skattar dock barntanten i Italien.