onsdag 11 november 2009

Kritik mot Vellinge inget ministern sysslar med

foto Pawel Flato / RK

[uppdatering] under torsdagen har Billström skrivit precis det jag efterlyste i Aftonbladet varför den kritiken är att betrakta som historia.

Gårdagen, denna "Vellingedag", avslutades med att jag såg debatten i Kvällsöppet. Ilmar Reepalu och Maria Ferm kanske inte kan sägas ha debatterat frågan om ensamkommande flyktingbarn. De verkar ganska eniga i det "rödgröna laget". Själva debattmotståndet hade stannat hemma. Lars-Ingvar Ljungman som upprätthåller golfkommunen Vellinges "renhet" vill inte till sin vackra stad, med så bastant moderat majoritet, ha
denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika.
Det var alltså ett citat från en kommunal hemsida, som jag också nämnde i ett tidigare inlägg. Ledaren själv går att höra i Studio Ett. I övrigt verkar man försöka hitta på vad som helst för att slippa debatten.

UNICEF räknar grovt att 20 miljoner barn är på flykt i världen. Några tusen kommer till vårt lands gränser. Något eller ett par tusen ensamma. Det lilla landet med den stora ytan har inte plats, i alla fall inte i skånska Vellinge.

Rasim. Sverigedemokratisk politik. Främlingsfientlighet. "Håll slöddret borta- mentalitet. Rädsla. Försvar av dyrt förvärvad egendom för något man ser som ligister på väg? Det verkar vara en uppsjö av förklaringar till att denna "förort" till Malmö gör de tragiska som de gör.

Jag läser och lyssnar och får plötsligt en annan känsla. När stadens starke man uttalar sig i radio, tidningar och i TV så verkar det mitt i all tragisk blandning av svarta värderingar som samlats i skånekommunen också finnas en stark flod av manlig prestige som formligen vräker fram över skånenejden. I stället för "barnets behov" har kommunhövningen fått spel på att inte haft alla händelser i sitt revir under kontroll. Så flyktingbarnen, de ensamma, kan ta sig till nästa steg i den svenska byråkratins flödesschema som också måste gälla barn som flyr till oss.

Ibland är vi människor väldigt tragiska. I alla fall en del av oss.

Ser att Sveriges kommuner och landsting har fyra regionala konferenser om just ensammkommande flyktingbarn. En sådan lär ha varit i Malmö...idag. Var Vellinge där?

Idag gör också ansvarig minister ett uttalande. Kritik mot partivänner i Vellinge?? Icke. Tobias Billström förefaller totalt tyst i frågan och väljer det generella uttalandena. Att direkt kritisera det som sker i Vellinge verkar inte vara aktuellt. Men hans partivänner i Vellinge passerat en gräns som Sverigedemokraterna barar har väntat på. Nu kan de köra på för fullt. De skånska moderaterna har banat vägen.

Läs mer:
- DN debatt från augusti om ensamkommande barn på flykt.
- Fp-politiker om mottagandet.
- Luciano Astodillo på Aftonbladet Debatt.
- Bloggar på Knuff och NetRooots.
- Några nya inlägg om Vellinge: Annarkia, Lilla O, Sanna, Ulf Bjereld, SSK-bloggen, Helle Klein, Seved Monke, Maria Ferm, S-buzz, Röda Berget, Martin Moberg, Markus Blomberg, Vildvittran,

- Mia Frisk som har vett att kritisera sin alliansminister. Mia skriver
Jag blir bedrövad när jag läser Migrationsminister Billströms kommentarer till "Vellingeaffären". Han borde ta avstånd från de åsikter som förts fram och avståndstagandet som Vellinge kommun visat. "Det är ingen intressant fråga", säger han ett flertal tillfällen. Vad menar han? Det borde oroa honom att det så tydligt uttrycks främlingsfientlighet. Han borde ha tagit Vellinges kommunalråd i örat, inte uttryckt förståelse.
- Mina moderata karameller skrev ett inlägg om att "Vellingefrågan" handlar om "Sossar som angriper moderater" i något slags partitaktiskt syfte. Man häpnar. Ett nytt inlägg här.

- Bloggvärldsbloggen kommenterar också, bland annat det här.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

vadeva sa...

Oj, vilka försigkomna barn, först lyckas de komma i onåd i hemlandet pga sin politiska verksamhet och sedan ensamma ta sig till Sverige. Om man dock är det minsta konspiratoriskt lagd kan man ana följande scenario: man ser til att dessa "ensamma" barn hamnar i t.ex. Sverige, sedan när de väl har fått uppehållstillstånd kan resten av tjocka släkten komma hit. Anhöriginvandring kallas det visst. Jag förstår att kommunerna tvekar: man tar emot ett barn och vips har man fått en hel by på halsen.

Anonym sa...

Inskränta skåningar upphör aldrig att förvåna
Till de som inte önskar barnen i komunen. Om era barn drabbas av ngt traumatisk upplevelse och behöver spicalvård i sthlm. Då kommer jag att så på barikaderna och skrika, VI VILL INTE HA INSKRÄNKTA BÖNDERS BARN I STOCKHOLM -ÅK HEM / Tragisk människosyn. Född skåning bor i stockholm människor som ni får mig att skämas för mitt ursprung...

Anonym sa...

Fortsätt skämmas du anonyma Skåning för vi vill inte ha dig heller här längre.

Johanna

Anonym sa...

Så länge vi har åsikts och yttrande frihet i detta landet så är det ok att tycka och tänka vad man vill och om man sen vill uttrycka sig på en blogg eller annat media så måste man ha tillåtelse till det.
Förövrigt så tycker jag att det är konstigt att Peter Andersson skriver följande "Självklart är din kommentar utan personliga påhopp och de innehåller inte rasistiska, främlingsfientliga, sexistiska eller nedvärderande formuleringar" när han sen tillåter att man får nervärdera andra människor från olika landsdelar eller land i hans blogg.
Men det indikerare bara att han också är en vanlig människa och kanske inte alltid tycker som sina politiska kompisar gör.

Peter Andersson sa...

jag har både haft och lyft bort cencuren:Tyvärr är en effekt av oredigerade inlägg det jag just nu ser: en radda "Anonym sa".

För mig som håller på med politik är utbyte av tankar och debatt en helt naturlig sak, som vare kräver eller ens förutsätter att det ska göras anonymt. En ganska tydlig sak är att inlägg om frågor som invandring, om Sverigedemokrater, om rasim osv ger en rad anonyma kommenterer till stöd för ex SD. Det värsta av dessa avarter tag jag bort. I övrigt talar väldigt många av dessa inlägg för sig själva...

Ansvaret för omdömen utifrån geografisk härkomst får stå för den som kommenterar, medan direkt olagliga inlägg rensas. Varje sig ord som "dumma skåning, "pantade dalmas" eller ens "djävla noll-åtta" tänker jag peta i. Känslostormar kring detta får kommentarspersonerna inom rimliga gränser själva klara av.

SJälv är jag Sörmlänning.

p

michael n sa...

Är inte det att generalisera ganska grovt, att påstå att anonymitet är det samma som att vissa sitt stöd.
Jag stöder inte SD och kommer aldrig att göra det heller, men så länge vi inte vågar ta debatten mot dom och låta folket själv inse att det är inget vi behöver i Sverige, så ger vi dom publicitet genom att neka dom medverkan i olika politiska sammanhang och bryter enligt mig yttrande och åsiktsfriheten. Så släpp fram dom så faller dom på sina egna misstag, ha tilltro till mannen på gatan

Peter Andersson sa...

michael n:
Väldigt många av SD:s aktivister på nätet agerar anonymt. Det var mer en faktaupplysning än tyckande. Möjligtvis gör du en felskrivning (gissar bara) när du skriver "ta debatten mot dom". Hade du skrivit "med dom" hade jag sagt,,"visst, gör det men jag tänkter inte ägna tid till det".

Att ta debatten "mot" är en helt annan sak. Att prata med "mannen på gatan" och för övrigt också kvinnan på gatan. Det tror jag är oerhört viktigt.

I ett av mina inlägg om SD tar jag en förklaring om en SD-lögn som de har kört i flera år: om äldre svenska pensionärer som slitit hårt" som sägs få mycket mindre än "äldre invandrapensionärer",
En Sverigedemokrat-myt som de sprider medvetet.

Att "prata" med folk är inget som är tvunget i lag. Att SD får säga vad de vill och prata i församlingar dit dom är invalda kan jag inte hindra.

Jag tror som du att de kommer att falla på egna misstag.

p

MrPerfect72 sa...

Jo, brunheten aer tydlig. En taktik att haalla sig kvar i riksdagen?

Anonym sa...

Jag tycker att det är patetiskt att vuxna människor leker med barns framtid. Särskilt politiker som aldrig tar något ansvar för vad de gör. Att Repalu med flera kan sova lugnt när de ger sina kommunala enheter tillstånd att hyra fritt var som helst i landet förstår jag inte. Vad hindrar Malmö kommun att hyra boende i Danderyd?. Det statliga systemet bygger på att kommunerna får bidrag för att ta hand om flyktingar. Malmö kommun använder dessa pengar för att kunna fylla ut sin egen budget och lämpar över problemet på andra. Eftersom flertalet som arbetar i Malmö bor utanför Malmö kommun så måste de täcka denna inkomstförlust. Vellinge kommun med flera andra kommuner har klart deklarerat att det inte finns resurser inom kommunen för att ta hand om flyktingarna på ett humant sätt, varför kan inte regering med flera acceptera detta?. Om de politiker som skriker högst sett sig omkring och verkligen sett vilken kaos de skapat. Det är lätt att bli kallad rasist när man inte vill ta emot flyktingar. Jag vill vända frågan och kalla de som skapat vårt invandrar system ,där de pumpar ut människor i boende som människomisshandel. Att dessa politiker kan sova på natten när profithungriga parasiter utnyttjar system, hyr billigt boende och hyr ut dyrt till kommunerna. De som skriker mest är de som lever längst ifrån våra misshandlade flyktingar.
Det är ett typiskt socialdemokratiskt /kommunistiskt drag att nedvärdera/bryta ner människan så att människan blir beroende av systemet. Att gå ut med information utomlands att vi kan ta emot flyktingar som har haft ett traumatiskt förhållande utan att kunna göra detta på ett humant sätt borde vara straffbart.

MrPerfect72 sa...

Nja... riktigt saa enkelt aer det inte. Det finns rika knoesar som gaerna ser till att goera sig beroende av ex. EU-bidrag. Bidrag foer herrgaardsaegare.

Sociopaterna finns sannolikt inom hela politikeradeln utmed hela spektrat.

Vill du ha hederlig politik maaste du leta upp direktdemokratiska partier daer du har direkt makt rakt in i riksdagen.

Anonym sa...

Verkar om om du kommer från drömvärlden som alltid fått bidrag. Som vanligt så börjar ngn diskutera andra ämne. Varför inte erkänna att vår invandrar politik är gjord för att våra politiker kan slå sig på ryggen och visa Europa att "vi kan". Sedan misslyckas de fatalt och med ren tortyr utsätter dessa söndertrasad människor för ännu mer tortyr genom att skapa en opinion som gör deras liv ännu värre. Jag kallar den Svenska invandrar politiken för ren och skär misshandel av folk som redan blivit misshandlade.