fredag 27 november 2009

Mona Sahlin med utspel om rödgröna i koalition med Fp och C

DN skriver om ett utspel av Mona Sahlin. Om de rödgröna blir majoritetsblock men SD samtidigt blir vågmästare måste Sverige ha en annorlunda majoritetsregering. Lösningen är att centern och folkpartiet ingår tillsammans med de rödgröna.

Frågan har varit uppe tidigare. Det gjorde att alliansföreträdare som Jan Björklund startade ett hejdlöst frieri mot miljöpartiet, utan framgång. Inte heller det var konstigt. Maria har för länge sen stängt dörren som innebär uppsplittring av de rödgröna. Däremot har ex. Fp nämnds som kompletterande samarbetspartner.

Jag noterar att Reinfeldt är oerhört vag om det som hans parti själva har krävt i grundlagsutredningen. Att en statsminister automatiskt ska avgå efter ett val. DN skriver:

Fredrik Reinfeldt är beredd att avgå och låta Mona Sahlin bilda en minoritetsregering om den rödgröna alliansen blir störst, men han svarar inte på frågan om han avgår efter valet om den borgerliga alliansen blir störst [med förutsättning att SD är inne i risdagen]


- Mer i Aftonbladet och Expressen,
- Fler progressiva bloggar på NetRoots.
- Rödgröna bloggare.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Politikerna förblir som vanligt otydliga men folket är allt tydligare med att de inte vill ha fortsatt massinvandring.

"Mitt liv är att ljuga, att dribbla med folk..." - Ebba Grön

Magnus sa...

Med tanke på hur mycket vi har hört sedan förra valet kring frågan om ett kriskansli inom Rosenbad, som skulle kunna köra igång snabbt, för egen maskin, efter en allvarlig katastrof utan att behöva vänta på att alla ordinära toppbyråkrater sätter sig i förbindelse med varandra - en av de tunga frågorna inför förra valet om ni minns, och nej, det har inte hörts någonting - så ska man nog inte vänta sig att *någon* politiker tar ansvar i förväg, genom bindande löften, i principiella frågor. Inte när dessa frågor gäller en hypotetisk - om än trolig - situation.

Men sedan har jag oerhört svårt att se Mona och Maud framför mig i samma regering...Vi får nog hoppas på att c åker ut istället, det skulle också visa att den skamlösa opportunisten Maud Olofsson fått sina gärningars lön.

Niklas Lindgren sa...

Om c och fp, som det ser ut, bara klarar spärren med någon procents marginal, så är det väl osannilikt att de känner sig starka nog att stötta en s-regering. Väljarna lär straffa detta och då ligger de risigt till i nästa val.

Daniel sa...

Snälla Peter och alla ni andrar som börjat blogga om politisk taktik och rackarspel. Sluta med det. Skriv i stället om politik - det senare tjänar alla på, utom rasisterna.

Mer om hur jag resonerar kan återfinnas på min blogg.

Peter Andersson sa...

Magnus: "svårt att se Mona och Maud framför mig i samma regering.."

Du sätter fingret på en..knepig omständighet. Mycket..knepigt...Just det hade jag faktiskt inte reflekterat över. Å andra sidan gäller det ju vad som är bäst för Sverige..

NIklas: egentligen håller jag med om analysen. Väljarna tenderar att straffa borgerliga partier som samarbetar med S. Men åter..jag försöker nog diskutera kring vad som är bäst för Sverige snarare än att bedöma de mer faktiska förutsättningarna vad som blir verkligt. Dessutom KAN / är det inte helt omöjligt att SD inte kommer in eller att de rödgröna får en stabil majoritet. Det vet vi förstås först efter valdagen.

Daniel: tack för din uppmaning. Har skrivit ett nytt idag...

p