onsdag 4 november 2009

Kraftigt förhöjd surhetsnivå på Svenska dagbladet

Den moderata stödtidningen och delvis skattefinansierade Svenska dagbladets ledarredaktion har drabbats av höggradig surhet efter S-kongressen. Tidningen som före kongresstarten förstökte bygga upp ett läge att drämma till Sahlin utifrån kongressbeslut verkar inse att vägen att genom kritik av politiken slå mot (S) är totalt avstängd efter den framgångsrika kongressen.

I stället kommer dagens bidrag i en serie av små angrepp. Den så kallade artikeln har syftet att slå mot person, inte ta upp politiken. Statsministern har i tjänsten träffat USA:s president och det ska nu användas mot socialdemokraternas ledare. Så gör tidningen mycket ofta, oavsett vad texten egentligen ska handla om.

Att väljarna står över detta sorgsamma inslag i svensk politisk journalistik visar väl de återkommande opinionsmätningarna. Men- och det är väl tanken - droppen ska urholka stenen inte av dess tyngd utan genom att ständigt falla, som min gamle fysiklärare beskrev det. Tidningen har efter S-kongressen en brant uppförsbacke för att lyckas med det uppsåtet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,