måndag 16 november 2009

Bloggarna förändrar världen?

Ser att Johan Ulvenlöv har postat om helgens uppdatering av Knufflistan. (mitt inlägg här)
Det är onekligen en positiv bild av det progressiva bloggnätverket NetRoots. Johan skriver och länkar så här om NetRootsbloggar på Knuff:
2. Peter Andersson (den blogg du nu läser)
3. Alliansfritt Sverige postar idag om Maud Olofsson
10. Mitt i steget också han om Maud Olofsson och Vattenfall
12. Kulturbloggen om Idol
24. HBT-Sossen postar om surrogatmödraskap
27. Rödgrönt samarbete har nyheter om klimattoppmötet
28. S-buzz
31. Erik Laakso - På uppstuds
32. Claes Krantz om partipolitiken
34. In Your Face om familjepolitik
35. Claes Krantz (igen?)
44. Robert Noord om Vattenfall
48. Bodströmsamhället om sin USA-resa
50. Veronica Palm bloggar om barnsjukvård

Strax utanför utan någon rangordning: Karin Bergh om hunger, Martin Moberg kommenterar efterdyningarna kring Vellinge, Anna Vikström postar om Försäkringskassan och avslutningsvis Marika Lindgren Åsbrik om solidariteten i Vellinge.
Sist men verkligen inte minst nämns Marikas bloggg Storstad som tillhör mina nya favoriter. Oerhört saklig och välskriven där varje inlägg kopplas till både fakta och tydliga värderingar. Rekommenderas för prenumeration.

Att progressiva och inte minst (S)-bloggar kommer att ha betydelse i kommande valrörelse tvekar inte jag om. (JU använder till och med rubriken "lägger grunden för maktskifte".
Stort! Och visst finns det alltid utvecklingsområden.

Jag fick för ett tag sen en kommentar till ett inlägg av David som kändes ganska "stor" och värd ett inlägg. I detta instämmer också Peter. David lyfter fram Christian Engström som gott föredöme i att använda sig av alla bloggares kunnande och engagemang. Budskapet till oss (sossar)
Ni måste förstå att internet är fullt av kompetens och skarpa hjärnor, och börja använda er av det. Våra åsikter i kommentarer och blogginlägg kan ibland verka konstiga, men du ska se att det kommer ändras om ni börjar dela med er av och länka till all information som ni själva använder för att underbygga era åsikter
Rätt! Även om många av oss bloggar lika mycket om åsikter och egna tankar så är budskapet ageläget. Hur man både sympatisörer och andra genom sina bloggar bidra och hur kan vi arbeta för att nätets alla kloka tankar och idéer ska tas omhand? Vad tycker du?

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Marika sa...

Tack för beröm! Värmer verkligen. Fortsätt ditt braiga arbete!

Kraxpelax sa...

Ta det lugnt med självberömmet. Bloggsfären tillhör i mycket hög grad just det politiska etablissemang de påstår sig opponera mot. Vi har i huvudsak ännu en rätt ointrassant arena för det gängse partipolitiska tjafset. Det handlar i själva verket om mycket få aktörer med mycket ringa genomslag i den allmänna opinionen, och kvaliteten på det som sägs höjer sig på intet sätt över gammalmedialitetens.
---

Medhäng. Kapningen av Pirate Bays lopgotyp illustrerar en lustig logisk komplikation. Ett oskyddat varumärke kan följaktligem kapas av annan ägare och därefter skyddas. Jag behöver alltså copyright på min egen produkt JUST för att i andra led vidarebefordra denna till vem som helst. Det borde Pirate Bay ha tänkt på.
.
Det statliga delägandet i Vattenfall och andra storbolag är i hög grad en illusion. Våra ledande politiker är inkompetenta och i själva verket helt i händerna på storkapital och statsbyråkrati. Visst har regeringen misskött sig. Det skulle en rödgrön regering också ha gjort. Det partipolitiska käbblet är enbart ödsligt. Maud Olofsson framstår som en löjlig figur. Det har Mona Sahlin alltid gjort. Alla partier är skit, men VÄRST är helt klart sossarna. Där är kompetensen och förutsägbarheten Noll åtminstone på rikspolitisk nivå. "Jobbkongressen". Vilket tomhet! Vilket falskspel! Vilket svek! Vilken FARS! - På sin plats en omläsning av H C Andersens saga "Kejsarens nya kläder". Hög tid att släppa luften ur dem!

- Peter Ingestad, Solna