onsdag 18 november 2009

Ännu en vändning i Vellinge: Svar från Ljungman ställer nya frågor

Knappt har den första akten av den sorgliga Vellingesåpan om mottagandet av ensamkommande flyktingbarn tagit slut förrän nästa tar vid: I dagens DN (ej på nätet?) får moderaten Lars-Ingvar Ljungman tre frågor om händelserna. Svaren gör att nästa akt börja.
De är sannerligen ingen rolig läsning för den som till äventyrs trodde att hans uppdrag att samordna hela Skåne var ett byte av uppfattning.

Ljungman svarar på frågan om Vellinge tänker ta emot flyktingbarn att han "vill först ta den diskussionen internt". Han tycker, som många av oss andra att det är "paradoxalt att jag har fått uppdraget att leda Skånemoderaternas arbete". (se mitt inlägg här) På frågan om varför rika Vellinge inte tar emot flyktingbarn svarar Ljungman att Vellinge "..inte haft kunskap och kompetens". Och han lägger till: "Jag tycker det är bra att vi inte har integrationsproblem hos oss".

Ljungman får frågan om hur han ser på opinionsundersökningen som visar att 63 procent inte stödjer hans krav att stoppa flyktingboendet. Här hänvisar Ljungman till valet nästa år. Hur han i en kommun som redan är ett starkt moderatfäste är oklart. Men det är väl troligt att varje röst också kommer att ses som en legitimering av den nära Sverigedemokratiska politiken han för, som gör att Sd knappast finns i Vellinge.

Svaren i dagens DN antyder att Ljungman och Vellingemoderaterna bara har ingått i ett trist spel för att "rädda hem" bilden av moderaterna som parti för att inte få ännu större problem inför valet nästa år. Att samordningsuppdraget skulle vara liktydligt med en positivare inställning till att ta emot flyktingbarn i Vellinge: glöm det.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Britta Sethson sa...

Det är väl inte så konstigt att han fått uppdraget

Han har ju redan förtroendet hos ledningen och i partiet i och med att han är ordförande i nationella valberedningen. Om han tycker det är jobbigt med uppdrag kan han väl börja med att avgå från valberedningsuppdraget.

Min tolkning är att ledningen vill ha en person med Ljungmans åsikter i denna frågan om flyktingmottagning. Visar kanske vad man egentligen tycker i moderata samlingspartiet men inte vågar säga högt.

Johan Kraft sa...

Ljungman har insett att undersökningen som Sydsvenskan publicerade inte är vatten värd. I denna undersökning svarade 500 personer. Bortfallet var 637 personer. Man måste vara journalist för att dra växlar på en så usel undersökning: journalister har ofta otur då det tänker.

Peter Andersson sa...

Britta. Nej, det stämmer ju med strategin att inte ge riktigt tydliga besked om Alliansen tänker regera vidare med någon form av SD-stöd om olyckan skulle vara framme.

Johan: ska erkänna att jag inte hade läst den anmärkningen. Är inte statistiker men visst kan man tolka bortfallet som en signal det också. Samtidigt, om jag minns rätt, så är antalet svar helt okey för att hålla statistiskt. ?

Sen kan man väl också säga att inte heller Ljungman kommenterar det i DN utan hänvisar till nästa val. Men visst kan du ha en poäng.

p