torsdag 12 november 2009

Reinfelds regering med tillräcklig kompetens - Wetterstrand kan stanna hemma

Läser och ser på Playrapport att Maria Wetterstrand, mp, inte behövs i den svenska delegationen till Köpenhamn. Det är sorgligt. Ännu värre är det förstås när man tar del av kritiken från Naturskyddsföreningen och WWF. Att Reinfeldt inte vill tillräckligt. Att Reinfeldt är för vek och ger upp ett bindande avtal efter Kyoto.

I det här arbetet borde förstås en av Sveriges stora (miljö)politiker vara med. Men regeringen, som i det här fallet verkar ha låst in sig och prövat frågan med andra glasögon än tidigare, kom till slut fram till att Maria får stanna hemma. En fullt tänkbar och kanske blivande miljöminister borde vara där.

Visst är Köpenhamnsmötet över när Sverige går till val nästa år. Reinfeldt och Andreas Carlgren verkar rädda för att åka ut i världen med kompetenta företrädare som faktiskt överglänser de själva. Med all respekt för alla som bedöms mer viktiga att ha med: Sorglig försvagning av den svenska delegationen.

Intressant
?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

David sa...

Alliansregeringen ger mig kalla kårar.

Om socialdemokraterna skulle anta en motion om att förstå informations-samhället och sedan visa att de förstår hur det möjliggör dialog och öppenhet så kan de stjäla min röst från Piratpartiet. Jag röstar nämligen på piratpartiet i ren desperation.

http://www.detdemokratiskaverktyget.se/2009/04/motion-om-att-forsta-it-samhallet.html

Christian Engström har varit ett föredöme i sitt sätt att rapportera och redovisa sitt arbete i EU-parlamentet, och sitt sätt att be om hjälp av Internet-svärmen för att optimera sin förståelse av den fakta han får. http://christianengstrom.wordpress.com/

Ni måste förstå att internet är fullt av kompetens och skarpa hjärnor, och börja använda er av det. Våra åsikter i kommentarer och blogginlägg kan ibland verka konstiga, men du ska se att det kommer ändras om ni börjar dela med er av och länka till all information som ni själva använder för att underbygga era åsikter. Det är faktiskt svårt att vara konstruktiv på riktigt när man tvingas arbeta med begränsad information.

Peter Strobl sa...

David, jag vet inte om du blir gladare utav att du är inte ensam om de kalla kårarna.

Bra skrivet i övrigt:)!

Vi hoppas Peter kommenterar ditt inlägg, det är det värt

Gertkvist sa...

Bindande avtal efter Kyoto? Ursäkta, men på vilket sätt är Kyoto bindande? Det är väl bara Storbritannien som uppfyllt kraven på sänkning av växthusgaser (samt de fd kommunistländer vars industri stängdes av efter 1989-91) - resten av länderna som undertecknade Kyoto har glatt ökat sina utsläpp.

Let's face it: ett riktigt bindande avtal om utsläppsminskningar skulle inga länder skriva under. Valet mellan att gillas av WWF å ena sida och väljarna (inklusive industrin) å andra är lätt. Och omvalet kommer långt tidigare än syndafloden.

Om Maria Wetterstrand har en lösning på detta dilemma har hon inte delat ut den till allmänheten.

Anonym sa...

Reinfeldt är ingen statsman. Han uppträder som en lömsk, hämdlysten och maktfullkomlig Stalin. Hitintills har han slaktat gemensamt ägda tillgångar och genom utförsäljningar gett sina kumpaner ett tillfälligt stort kapital att leka med. Han har slaktat socialförsäkringssystemen. Och många av hans gärningar kan precis som Stalins inte göras ogjorda. Hans ambition är att införa djungelns dvs kapitalets. Om vi säljer ut honom och hans kumpaner för 1 skr vore det den bästa affär som någonsin gjorts i Sverige :-)

Peter Andersson sa...

David (och Peter)Tänker kommentera genom ett inlägg. Det var stort, viktigt och kräver eftertanke.

Gertkvist: Kyotoprotokollet och utsläppsmålen är bindande enligt internationell rätt för de länder som har ratificerat det. Förhoppningsvis inser världen att det krävs flera steg framåt. Även om jag också kan ana att förhandlingar här innebär kompromisser. Det stora problemet är väl hur mycket kompromissande mänskligheten tål. FN:s klimatpanel har ju också utfärdat varningar att redan de hösta mål som nu diskuteras av de mest ambitiösa är alltför små steg till rätt sida om gränsen för "kollaps".

P

Anonym sa...

Vattenfall skövlar i Tyskland och jämnar byar med marken, Horno, Tyska Atterwasch, Grabko mfl offrades för brunkol, Vattenfalls anläggningar släpper ut mer koldioxid än hela Sverige men Vattenfall började investera i kol-och kärnkraft när socialdemokraterna styrde landet med god hjälp av miljöpartiet!Skulden till detta ligger hos dåvarande S-regering och Miljöpartiet.
Men Miljöpartiets Maria Wetterstrand och Peter Eriksson kunde ha sagt NEJ, NEJ och åter Nej. Makt förblindar....även rödmakt...