lördag 14 november 2009

"Barnslig" Reinfeldt in i Bodström-debatten

(foto: Anders Löwdin)

Det finns något man ska hålla hårt på, som medierna missar. Nästa lördag, den 21 november avgör Stockholms läns socialdemokraters medlemmar hur riksdagslistan för kommande mandatperiod ska se ut. Så icke i den mediala världen. Där verkar allt vara så färdigpackat att till och med regeringsbildningar börjat diskuteras. Ja, så långt gånget att till och med avgångar och icke-tillsättningar från en ännu inte vald regering börjar pratas om.

Nu är det inte bara medierna som tycker till. Nej, frågan om Thomas Bodströms vara eller inte vara i svensk politik har lyft ända till statsministernivå. I Aftonbladet kräver statsministern svar av Mona Sahlin av hur hennes regeringsutnämningar ska se ut när de rödgröna har vunnit valet.

Reinfeldt ska inte ta valförlusten som given, även om det ser ut och har sett ut så länge. Han om någon borde också, med tanke på historien, vara väldigt försiktig att ens närma sig synpunkter på statsrådsutnämningar. Men som framgår av artikeln är det inte Bodström i regeringen eller inte som engagerar statsministern. Hans syfte är att fortsätta undergräva sin huvudmotståndares förtroende och kunde inte låta bli detta tillfälle.

Visst finns det åtskilliga poänger i Mona Sahlins kommentar: "ägna dig åt klimatpolitiken och Köpenhamn i stället för till barnsliga inlägg i debatten." Att sen politiska journalister som Katrine tillför perspektiv på frågan som här, är bara roligt. :-)

Mer att läsa i Expressen, SvD, DN,
Fler bloggar: Bodströmsamhället, Sanna Rayman (SvD ledarbloggen), Nattis, Kent Persson
Fler progressiva bloggar på NetRoots.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Thomas sa...

Så du har inte fattat att Katrine Kielos faktiskt menar allvar? Utan bara försöker skoja bort det hela med en patetisk klackspark? Det som upprör mest är att Bodström så helt har tappat perspektivet och är så jag-centrerad att det är otäckt! "Det är inte jaget utan laget", har Mona kört med. Vem kan tro på det efter de här turerna? (s) reduceras till en försörjningsmaskin enbart.

Peter Andersson sa...

Thomas: sorry om jag uttryckt det på ett sätt som kan tolkas fel. Skulle kanske ha skrivit att "Katrine ger en välmotiverad känga, på ett roligt sätt eller liknande". Men inledningen är viktig för mig: medier, statsministrar och andra får skriva och spekulera bäst dom vill. (S) i Stockholm län har inte fastställt namnen till riksdagslistan förrän efter nästa lördag. Att man har respekt för att det är partiets medlemmar som bestämmer vilka som ska företräda väljarna är viktigt. Minst sagt.

p

Thomas sa...

SVAGT! Du undviker frågan om Bodströms beteende och gömmer dig sedan bakom en floskel om att listan ännu inte är fastställd. Det har ju sagts offentligt vid ett flertal tillfällen att Mona och Bodström ska vara vallokomotiven i Stockholm. YNKLIGT!

Peter Andersson sa...

Thomas: eftersom jag själv tänker sitta på precidiet nästa helg och skriva det protokoll där det fastställs vilka som står på S riksdagslista för Stockholms län så kan jag inte med någon form av förtroende kvar hävda att partidistriktets valkonferens är "floskel".

Jag hoppas du kan respektera att jag i ett av kanske 1.300 blogginlägg som i övrigt kännetecknas av tämligen tydliga åsikter inte skriver direkt om de namn som kommer att diskuteras på en kongress där jag ingår i sekretariatet. Det handlar således inte om "svaghet" eller "ynkedom".

Sen ÄR det min uppfattning att några listor inte finns innan partiets beslutande organ har sagt sitt. Man må tycka att demokrati och medlemmars inflytande är löjligt eller patetiskt . Det tycker inte jag.

/P

Thomas sa...

OK, jag noterar att:
1) du undviker att även i detta inlägg kommentera Bodströms ego-dans på slak lina.
2) du påstår att inget är avgjort betr representationen förrän efter mötet nästa lördag? Så du kan utan att få Pinoccio-näsa hävda att Svevägens uttalade önskemål om hur man behandlar Monas kompis inte skulle vara kända redan? I ett centralistiskt parti som SAP?
OK, jag inser att det inte går att föra ett samtal på detta forum. Här är det enbart enkelriktad diskussions som räknas. Populärt kallad Partimegafon.