lördag 14 april 2007

Partistrateger bör spara DN:s ledare om Sverigedemokraterna

Nu verkar alla partier vara på gång till TV-studion för att bryta argument med ett i grunden rasistiskt och odemokratiskt parti som tvättat till sig just för att skaffa sig utrymmet att växa, få delta som andra i politiken och sen inta sina riksdagsplatser efter nästa val. Så kan det mycket väl gå, en tanke som för de flesta var fullständigt otänkbart bara för ett par år sedan. Och debatten mellan Ullenhag och Åkesson visade att det är samma gamla parti som nu ska få debattutrymme. På alla områden ger han svaret att "massinvandringen ska stoppas och återvandingen öka". Oavsett vad det handlar om.

Som DN skriver, och som antyds av Göran Eriksson i analysen i Svd, ej nu på nätet,, så är hela frågan om bemötandet svår. Skrev själv om mina tveksamheter här. Göran pekar på att direkta debatter får bort ett av Sd:s huvudargument att man är mobbade av etablisimanget. Jag vet inte men det känns mer som en "spelfråga" som i grunden inte avgör vilken valsedel man där. Snarare ligger nog DN:s budskap närmare sanningen och därmed lösningen. Se till att ta bort grunden för Sd:s agerande. Se till att ha tydliga lösningar där. Och se till att något händer i människors vardag.

Vad är det då som det nu skapas uppslutning om att "ta seriös debatt med"? Ja, för den som tycker att magen och det goda humöret klarar det, så är det bara att titta in till en webbsida eller en blogg som är Sd-märkt. En ovetenskaplig, måhända, snabbreflektion är att temat alltid är "ut med invandrare", "stoppa islam" och "vårt parti förtrycks". Man funderar över om det alls går att debattera emot tokerierna...Här bara några hastigt nedkopierade citat ...

"Till och med muslimska mödrar iklädda slöja har på ett eller annat sätt kommit i kontakt med svensk påsk. Antingen genom att gå ut och handla och se påskdekorationer, eller genom att barnen kommit hem med målningar av påskkycklingar eller färgglada påskägg."

"..samt att Sverigedemokraterna blir stora nog inför riksdagsvalet 2010 för att sätta press på invandringspolitiken. För endast då finns det ett hopp om svensk ekonomi på sikt."

".En rad negativa förändringar som riskerat att förvandla Sverige till oigenkännlighet har genomförts de senaste decennierna. Mångkulturen och den bristande respekten för det svenska kulturarvet har underminerat den svenska identiteten och sammanhållningen i vårt samhälle. (detta ur Sd:s valmanifest-06 precis som..

Låt Sverige förbli Sverige!
En rad negativa förändringar som riskerat att förvandla Sverige till oigenkännlighet har genomförts de senaste decennierna. Mångkulturen och den bristande respekten för det svenska kulturarvet har underminerat den svenska identiteten och sammanhållningen i vårt samhälle.
)

Bor man i Sverige, och kanske t.o.m. är svensk medborgare, får man faktiskt visa lojalitet mot landet och de lagar och regler som gäller här. Sätter man sin muslimska identitet före detta bör man överväga att bosätta sig någon annanstans.

Jag tycker också det är bra att det finns ett parti som vågar stå rakryggat och inte böjer sig för muslimer.
Allah bor inte i Sverige!


Detta är Sverige 2007...sorgligt! Man kan evakuera 8027 personer från Libanon, till en kostnad av minst 100 miljoner, utan att blinka - men de hemlösa får frysa ihjäl..

Man kan hålla på hur länge som helst med eländet, både från officiella och symatisörsställen på nätet. Det vi sannolikt får ser mer av framöver känns ganska skrämmande: välpolerade slipsprydda sverigedemokrater som likt vilket demokratiskt parti som helst ges utrymme i debatter, utfrågningar, TV-paneler, hemmahos-repotage hos åkesson, i klassrum på våra skolor osv...Man mår illa...

Intressant: Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

John Berg sa...

"Bor man i Sverige, och kanske t.o.m. är svensk medborgare, får man faktiskt visa lojalitet mot landet och de lagar och regler som gäller här. Sätter man sin muslimska identitet före detta bör man överväga att bosätta sig någon annanstans."

Varför ska en muslim bli särbehandlad och inte underkasta sig svensk lagstiftning såsom alla andra medborgare?

http://artikel19.blogspot.com/