onsdag 4 april 2007

Nödvändig klasskamp för Djursholms intressen

I går var det glädjetjut i Djursholm över fastighetsskatten. I kväll kan de vackra människorna med de fina uttalen korka upp en ny flaska skumpa av finaste kvalitet. Den här gången för att regeringen lämnar över förslaget om pigavdraget till riksdagen. En ny gåva till överklassen, den här redan från årsskiftet.

Jag gissar att någon form av information går ut till de vackra villorna med nu lägre skattebelastning. En information om att pigaavdraget kommer att gälla för tvätt i tvättstuga, men ej för kemtvätt. Att man får det om ogräs rensas men inte för trädbeskärning.OCH inte att förglömma: du får lägre skatt / betala mindre till välfärden om din TV torkas av, dock inte om din TV-antenn ska justeras.

Det är sannerligen ett kinkigt vardagsliv som det fina folket i Djursholm ska försöka mixtra ihop. Men den regering som ju själv är väl förankrad i områden som Djursholm har visat stor förståelde och med pigavdragets hjälp kanske vardagen kan bli lite lättare, bördorna lite mindre tunga och framtiden lite ljusare för de vackra, välbeställda men ack så utslitna folket i Djursholm.

I SvD säger s-ledamoten Fredrik Olovsson i Skatteutskottet en klok sak: pengarna som nu går till höginkomsttagarna i stället användes i välfärden skulle de räcka till 4 000 anställda i förskolan och äldreomsorgen eller 26 000 utbildningsplatser,

Men snälla Fredrik: låt för en gångs skull klasskampsretoriken vila och slut upp bakom värnet av den skapande kreativa och tillväxtalstrande klassens intressen. Häng med i firandet av den nya tidens social reformer. Utan socialism, bör tilläggas.

Andra Intressanta bloggar om: , , , , , , , , ,