måndag 9 april 2007

Smålandsnytts "avslöjande" om Reinfeldts sillätande

Vissa saker tillhör politikens områden där debatter och diskussioner förs. Där beslut måste fattas. Där väljarnas/medborgarnas uppfattningar styr genom allmänna val. Det är ofta stora ämnen. Sådant som jobb, kamp mot arbetslösheten och välfärdsfrågor. Frågor om klimat- och miljö, världssvält och brottslighet. Vissa andra saker tillhör den journalistiska sfären av politiken. Inte säller debatter som initerats av en politisk motståndare men lika ofta resultatet av ett journalistiskt kall. Att avslöja och granska makten. Så har statsministerns ätande av salt sill på ett besök i Småland kommit att debatteras. Nya avslöjanden , förmedlade av bla politikerbloggen, dyker upp efter att dolda kameror har varit igång och visst kan styrka att idén med lyxmat i stället för sill INTE kom från statsministern själv utan från landstinget. Detta som ett journalistiskt motdrag mot tidigare uppgifter mot andra journalister i Småland. Så..den som nu granskar filmen får döma själv. Onekligen sägs där i hissen, till statsministern, att man tidigare tänkt äta i matsalen, där SILL servervas, SALT sill. Statsministern får en flackande blick men trots min förbannat dåliga Comhem-anslutning, ser jag tydligt hur statsministern finner sig i situationen. "Bara sillen inte är ALLTFÖR salt", tycker jag mig höra honom säga. Det blev som bekant istället inkörd mat från en finrestaurang i staden.

Det är mycket beklagligt att Reinfeldt måste räkna med liknande "skandaler" för vardagssaker också i framtiden. Patetiskt. Tråkigt. Något som drar bort fokus från de frågor som borde vara i debattens mittpunkt och fokus. TV-bilden, som i min webbläsare stannar precis där Reinfeldt blundar, direkt efter ordet "SILL", ser det ändå ut som han finner sig rätt bra i situationen och snabbt accepterar sillens avnjutning. Det är tragiskt att fokus ligger på sånt här. Möjligen kan ett av förklarliga skäl ovant gäng i statsministerns stab få ett råd: se till att fixa sånt innan besöket börjar. Det är alltid tryggast.

Intressant:
Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bojkotta media som agerar dåligt och lägger fokus på triviala saker i politiken..Det är det enda man kan göra för att lära dom..Internet är en bra mycket störe media platform att utnytja och en websida kan får mer besökare än någon tv kanal kan drömma om..Men socialdemokrater är dåliga på att utnytja internet och dess makt..