fredag 6 april 2007

Fortsatt förtroendefall för regeringen i SKOP

"42 procent av svenskarna anser att den sittande regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb". Det visar SKOP i en mätning presenterad i bl.a. DN. Det är en minskning från förra månaden med en procentenheter. Också de egna alliansleden blir glesare. Hos de borgerliga sympatisörerna faller stödet från 73 till 68 procent. Det har inte ens gått ett halvår sedan valsegern. Jobben kommer, tillväxten har styrka och reformutrymme finns. Att regeringen lägger tonvikten vid att göra de redan välbeställda ännu gladare är säkert en del av förklaringen. Att man samtidigt slår mot de sjuka och arbetslösa en annan. Styrkan i argumentet att det goda kommer senare verkar ännu inte har fäst i väljarnas medvetande. Eller så har alliansstrategin genomskådats.

Mot bakgrund av glädjeyran efter valet och den starka position man ändå hade går utvecklingen verkligen åt fel håll för alliansen och Fredrik Reinfeldt. Den känsla hos svenska folket att det nu skulle bli så mycket bättre och så mycket ljusare börjar dämpas. Förvisso lite tråkigt att inte vårt parti ökar här. Men gissar att det tar lite tid innan vändningen i stöd för partiet ger utslag i ökad stöd för regeringsinnehav, eftersom det onekligen är samma väljare som underkände den förra regeringen. ( i alla fall en liten grupp på marginalen) Och de har möjligen lite svårt att så här på en gång erkänna att det där valet på alliansen ändå var ett misstag.

Intressant: Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur stort förtroende hade det socialdemokratiska alternativet?

Mathias Sundin sa...

Hur var resultatet för s?

Peter Andersson sa...

hej björn och mathias
När motsvarande mätning gjordes förra gången,dvs efter val var i april 2003 , då med DN-rubriken
Gott betyg för regeringen.(52%)

Men ni kanske menade i dagens mätning och då är det som jag skrev.."Förvisso lite tråkigt att inte vårt parti ökar här".

ee dvs en lite minskning från 37 till 33. Men det vänder uppåt!:)
p