fredag 18 september 2009

Festande moderat kyrkominister på Mallorca - Sahlin får mediasmällen

Ser att den intervju om politiken och framtiden som Mona Sahlin idag ger i DN inte blivit dagens hetaste ämne. Jag bloggade om det i morse med vissa förhoppningar om en bra uppföljningsdebatt. Men inte.

Mona Sahlin har på egen bekostnad åkt på sin gamle vän Bindefeldts femtioårsfest på Mallorca.

Tidningslöp skriker ut som om en ny skandal var här. Experter kallas in för att döma ut agerandet. Det är stor. Det är svart. Det är åter en chans att drämma till med den uppenbart bottenlösa nivå av journalistik. Och självklart ges det understöd av bloggare med borgerliga värderingar. Men hos moderata, förnuftiga slås etiketten "skandal" bort.

Det verkar som om också Kyrkoministern finns där. På samma fest. På samma ö. Nu råkar kyrkoministern inte vara sosse. Kyrkoministern är moderat. Alltså finns här ingen skandal att presentera. Per definition är en skandal något negativt där en sosse ska vara huvudanklagad. Gärna Mona Sahlin.

Uselt! Politikerbloggen skriver förstås om även Liljeroth.
'
Andra som bloggar:
- Ett annat perspektiv, Krassman, Alexandra, Ledarbloggen, Kent Persson,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

John Apse sa...

Du är bra barnslig.

Ministern och MS borde
bägge vara hemma när det
är ett kyrkoval.

Punkt slut.

Britta Sethson sa...

Det är väl bara att säga till de som skriker:

Jaha... och.... ???

Men om mediadrevet drar i gång med dessa proportioner över denna ickefråga... hur ska det inte bli sen närmare valet.

Peter Andersson sa...

vet inte om benämningar "barnslig" är på rätt nivå för det här. Även de måste ibland prioritera privat framför partierna. Att göra det till en skandal..är måhända barnsligt..men ändå ett sätt att slaska ner debatten och personer som inte borde vara värdigt svensk media

Britta: Jag delar din oro och vi har tyvärr bara sätt början. Mer kommer garanterat

p

LeoB sa...

Jag undrar lite hur media-forskare kommer att reagera. Det här är ju en exceptionell förföljelse av Mona Sahlin. Om forskarna väntar till efter valet med att redovisa vad som hänt så spelar de ju med, dvs på det sättet att det kommer att se ut som om detta inte var något exceptionellt anmärkningsvärt.

Om de reagerar kommer de naturligtvis att bli hudflängda av borgerlig press.

Jag vänter nyfiket på vilka forskare som väljer vad ...

Nineve sa...

Det visar ju att varken (M) eller (S) de två största nomeneringsgrupperna i kyrkovalet faktiskt inte bryr sig om kyrkan på riktigt.

Därför tänker rösta på de som brinner för kyrkan, de som är engagerade och närvarande inte bara i valtider utan året runt: FRIMODIG KYRKA!

Thomas sa...

Monas val är väl självklart: Hellre party-drottning än parti-drottning! Förresten - brukar inte (s) kasta smuts på centern och föraktfullt tala om Stureplanscentern för att försöka bevisa att centern i Stockholm helat har tappat kontakten med sin rötter? Det känns som Mona flyger högt - i privatjet - utan någon kontakt alls med sina rötter! Fast Wanja saknade jag i sammanhanget! Tänk vad kul det skulle ha varit att se henne bli intervjuad på TV och men en ihärdighet som Bosse Ringholm skulle avundats henne ha upprepat ett mantra (ungefär så här): Jag hade ingen aaaaaaning om vart vi skulle. Jag blev lurad! Jag hade t o m tagit med egna kanelbullar till picknicken!