tisdag 29 september 2009

Att blogga och skriva tidningsledare kräver viss självkritik. Eller?

Jag har själv funderat ibland över mina blogginlägg. Blir det alltför mycket av kritik?. Alltför mycket Reinfeldt och för lite om drömmar och framtidsfrågor? Hur ser en riktig balans ut för en bloggskrivande person som trots allt också är förtroendevald politiker i opposition?

Undrar om Svenska dagbladets ledarredaktion, vars tidning når så oändligt många fler läsare, har samma självkritiska funderingar.

Tidningen är sedan ett tag inne i en helt absurd "Mona Sahlin-fixering". Det är som jag skrev tidigare och möjligen något överdrivet snart bara väderprognoserna i tidningen som inte innehåller Sahlin-kritik. Dagens ledare är ett bra exempel. Vi har läst det förr. Visst finns värre bottennapp än dagens. DN:s Hanne Kjöller skrev för ett par dagar sedan en text som inleddes med "..i den mån Socialdemokraternas partiledare är bra på någonting..". Jag reagerade helt naturligt på eländet här.

Möjligen har PJ Anders Linder idag strukit bort den vanliga kopplingen som han och SvD har börjat köra med: "vänstern är illasinnade kommunister - Sahlin samarbetar med dem ". I stället är det ett uselt opinionsläge för Labour och det katastrofala valresultatet för partivännerna i Tyskland som är ingång. Nästan en hel artikels ingång till ett avslut som ska slå mot Sahlin och (S). Ledaren avslutas:
Men det skulle förvåna ifall en vänsterseger var S förtjänst. Vi vet inte mer om Sahlins än om Browns och Steinmeiers framtidsvägar.
Jag är själv övertygad om att väljarna kommer att veta mer om framtidsvägarna när valdagen närmar sig. Både vad gäller socialdemokratin och de rödgrönas gemensamma program. Oavsett om Svd bidrar till att sakligt skriva om den eller fortsätter sin egen journalistik.

Det var trots allt länge sen Reinfeldts regering hade en majoritet av de svenska väljarnas stöd. Kanske ett ämne för SvD-ledaren att ta upp med mer systematik?

Fler bloggar: NetRoots

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Peter

Tänkvärt, manar till självkritik och eftertanke. Bra!

mvh

Johan

spectre sa...

Såvitt jag vet så har Reinfeldts regering väljarnas stöd i ett år till. Stödet gäller nämligen i hela fyra år, alldeles oavsett var otillförlitliga opinionsundersökningar säger.