söndag 1 november 2009

Rödgrön kongress för rödgrönt Sverige

De rödgröna blir på något sätt på riktigt stort allvar när Maria, Peter och Lasse inleder den sista kongressdagen. Målet kan, som av Lasse Ohly uttryckas positivt: visionen att vi efter en valseger är på väg mot "världens bästa välfärd". Eller med utgångspunkt från det ganska tragiska skälet till behovet av maktskifte: Maria Wetterstrand uttryckte det att "Den kalla handens politik" ska ut.

TV-reportern säger i SvT 24: "Ja, det är väl första gången en kommunist talar på en S-kongress. Det gladde i alla fall partiets vänsterfalang. Jag tror att Karin Andersson har fel och jag tror att både våra motståndare och den "falang" av journalister som kör "kommunistspöket" som en nyhetsvinkling i den politiska rapporteringen kommer misslyckas med att skrämma väljar. De är mycket klokare än så.

Mona hälsade välkommen med tre råd som Jens Stoltenberg hade i sitt tal till kongressen: se till att äga jobben, se till att äga organisationen och se till att äga regeringsfrågan. Med bildandet av en tydlig rödgrön samarbetsallians har de långa samarbetet kring ett 15-tal budgetar för Sverige fördjupats. Besöket av de rödgröna ledarna på S-kongressen var en tydlig signal att regeringsunderlaget finns och att det är de politiska alternativen som ska granskas främst. Den granskningen av väljarnas skarpa ögon kommer S, V och Mp att klara galant.

Fler bloggar på NetRoots.
Fler om de rödgröna på S-kongressen: Claes Krantz, Magnus Johansson, Johanna Graf,

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anders sa...

SVT24-programledaren var verkligen vidrig. Ohly kallar sig inte för kommunist, ska public service gå på det eller ta sina benämningar från ledarredaktionen på SvD?

Mike sa...

http://www.tv4.se/1.1306672/2009/11/01/sanningsrorelsen_tror_usa_terrorattackerat_sig_sjalv

Och som svar på professorns smutskastning.http://www.youtube.com/watch?v=SfzkI6mefG0

Vi vet att ni politiker ljuger både höger och vänster vi kan även se när ni ljuger.

Fortsätt utmåla missnöjesyttringarna i samhället som terroristdåd.


Folket börjar vakna och bli medvetna.

Vi ser igenom lögnerna.

Peter Andersson sa...

Anders
Tack för kommentaren.

Mike:
jaha...? Vad svarar man på det?