måndag 23 november 2009

Hemligt!

[uppdaterad} När jag förra gången jobbade som lokal partiombudsman fick jag också ta del av den S-märkta valstrategin. Hemskickat. Märkt med "hemlig". Inget för spridning utanför en snäv krets "initierade". Tiderna förändras och det ibland till det bättre. Idag hittar jag 2010 års valstrategi på nätet. Och redan tidigare, någon vecka sedan, har Expressen berättat och jag bloggat om det.

Det är förstås en poäng att alla vet. Dels vad socialdemokratin vill säga politiskt. Men också vilka grupper som partiet särskilt söker kontakt med. Inte för att de är mer värda och andra mindre. Det finns helt enkelt de som är mer osäkra och säkert förväntar sig mer dialog om vår politik än andra. Målet är 2 miljoner, trehundratiotusen, sexhundratrettioåtta S-röster i september nästa år.

Färdriktningen och den konkreta politiken slog jobbkongressen fast. Där ligger också valrörelsens viktigaste kontrast och skillnad mellan alternativen. När jobbpolitiken som alliansen lovade men aldrig förmådde föra ska utvärderas. När frågan ska få ett svar: "Blev det fler jobb och färre i utanförskap i Sverige, när Fredrik Reinfeldt blev statsminister i Sverige?" Svaret kommer att eka över landet, var så säker. "Nej, det blev fler arbetslösa och fler i utanförskap - tvärt emot era löften".

I helgen valde (S) de som ska företräda partiet i riksdagen och landstinget i Stockholm. En viktig del i en valrörelse. Socialdemokraterna som parti men också som en del i ett starkt rödgrönt framtidssamarbete. Valstrategin blir lite av karta att manövrera efter i den böljande valkampen, att ständigt stämma av mot för att kursen ska kunna hållas i stormar och vågor.
Det är skönt och tryggt att segla vidare över val-havet i en stabil och trygg sosseskuta med en erfaren och duktig kapten.

Fler bloggar:
- S i Norr, Makthavare, S-buzz, fler på NetRoots.

Intressant
?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


3 kommentarer:

Thomas sa...

Det är ju ett trevligt urval ni fått fram med Monas kompis Tomas Bodström som första namn.
Som Jan Guillou beskriver honom i en Aftonbladet-krönika: "Och så visar det sig att partiets omslagspojke, den enda personen i svensk historia som blivit justitieminister med sitt utseende som enda begripliga merit, sitter i styrelsen för ett privat, vinstdrivande skolgeschäft, där vinsterna dessutom skall hämtas från våra skattepengar."
Men det är klart när man är 2:a generationen Sosse-adel så är det ju givet att man kräver en ministerpost att sköta via telefon och e-mail från USA. Tycker du inte själv att det här känns lite som ett skämt? Fast å andra sidan det är kanske passande för det rödgröna laget?

Kraxpelax sa...

Jag ser inget fel i att hålla sin valstrategi hemlig. Vad denna går ut på nu kan man undra. Tomas Bodström ja, det är ju katastrofalt. Dels smiter han från riksdagsjobbet för att tjäna dubbelt, vilket bör prövas juridiskt; en tvivelktig advokat, får man framhålla! Dels smiter han till USA direkt efter valet; dels är han fientligt inställd till "fildelare" vilket går tvärt emot de signaler hans parti har givit på sistone; så vad socialdemokraterna anbelangar är ju bara en sak klar: man kan garanterat inte lita på någonting, vilket Super Star Election Locomotive Bodström på det mest beklagansvärda sätt exempliferar. Har man inriktat sig på att förlora även nästa val, eller vad i hela friden är det frågan om!? Från det ena till det andra:
.
Uppdatering: Hotet från Israel!
.
- Peter Ingestad, Solna

Kraxpelax sa...

:o) Jag har ingenting emot Peter Andersson alls, han har en schysst bloggpolicy så han får för min del min lyckönskan till fortsatt politisk karriär. Och så den här sjökaptenen. Fluctuat nec mergitur? Jag undrar jag. Socualdemokraterna gör klokt att beakta omständigheter utanför det interna partilivet. Det räcker inte att uppvisa Enighet. Vi alla efterfrågar i allt högre grad Enighet Om Vaddå.