söndag 10 januari 2010

Sista sucken om Sverigedemokraterna...


Jag hoppas att debatten under valåret 2010 kommer att ha fokus på de två huvudalternativ som väljarna ska ta ställning till i september. Det finns förstås en risk att debatten, med jämnare opinionssiffror, åter vänder tillbaka till den roll som vågmästarpartier kan spela efter ett lika jämnt valresultat. Läser man dagens siffror är det inte, som i Eu-valet, Piratpartiet som kommer att nämnas utan det främlingsfientliga Sverigedemokraterna.

I partiets utveckling från att också röstmässigt vara den obehagliga sekt man är till att på allvar vara ett parti som kan få riksdagsplatser ligger en på ytan genomförd sminkning av partiet. I sak och programmässigt är det samma gamla gäng som förut. I några av mina inlägg har "Ledaren Åkessons" citat av texter som i modern tid nästan bara har använts av vit-makt-musikens Ultima Thule gett en bild av det "verkliga SD". Det partiet har inget i riksdagen att göra.

De väljare som ändå, utan att sympatisera med SD:s främlingsfientliga värderingar, saknar förmodligen svar av de invalda demokratiska riksdagspartierna. Grogrunden för främlingsfientlighet och rasism som kopplas till arbetslöshet och utanförskap är något de två alternativen måste ge svar på. Det handlar om arbetslösheten. Det handlar om diskrimieringen. Hur får vi bort det som i vårt land gör att behövda och kunniga personer ställs åt sidan från arbetsmarknaden enbart därför att de har en bakgrund utanför vårt lands gränser och kanske utanför det som betecknas som någon form av  "västerländsk kulturgemenskap". Det utanförskapet drabbat inte bara nya i vårt land utan också många födda här men med rötter i andra länder.

Integrationens problem måste tas upp i partiernas jobbprogram, i program om utveckling av våra förorter, på välfärdsområden som handlar om stöd till elever efter de behov man har och om en sjukvård som möter vårdbehov med resurser som har fördelats efter ohälsan. Jag hoppas att den debatten blir viktig, snarare än att låta Sverigedemokraterna prägla årets valrörelse. Ska man prata Sveriges framtid är det vägvalet mellan en ny rödgrön regering med Mona Sahlin som statsminister eller en fortsatt moderatledd regering med Reinfeldt som gäller.

Många fler har bloggat om detta, bland andra Tonårsmorsa med rubriken "SD-Go home". Ett mycket läsvärt inlägg! Mattias Lundbäck skriver sedvanligt kort och koncist, Lilla O som bloggar om Tomas Böhms analys av SD i gårdagens DN, Lilla O som också bloggar om dagens artikel av Dilsa Demirbag-Sten om retoriken kring muslimer, Anne-Marie Ekström om tolerans, blivande riksdagsleda(m)oten Maria Abrahamnsson om strategier för att blockera SD-inflytande. Roger Berzell skriver om politiskt ansvarstagande, Jerker Nilsson (v) som analyserar. Dick Erixon kommenterar DN:s ledare om "Dansk radikalisering, Mats Engström bloggar också om detta, precis som Per Altenberg, Röda Berget, Martin Jönsson, SvD och Kent Persson i söndagskrönika.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern 
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Med all respekt för dina åsikter och med risk för att uppfattas som högerparia så dristar jag mig till att påpeka:
1) Att även andra politiska partier har en diskutabel historia:
(S) med sitt rasbiologiska institut och (V), dåvarande kommunisterna med sitt vurmande för Stalin och Lenin mfl. Vissa tyckte även Pol Pot var en stor ledare och folkets hjälte. Har 68-generationen rannsakat sitt samvete?

2) Grunden för kritiken av den förda ytterst generösa invandringpolitiken, snarare än främlingsfientligheten, är den krakelerade bilden av invandrare som enbart en nyttig samhällsresurs.
Gammelmedia har fått konkurrens i nyhetsrapporteringen från nätmedia t.ex. Fria Nyheter, Politiskt inkorrekt och Flashback där det inte hymlas om identiteten på och/eller om folkgrupperna som de facto begår gäng-/serie-våldtäkter, överfall, stölder från gamlingar, bilbränning etc. Programmet Efterlyst visar ju dessutom också bilder på busarna. Det är tyvärr lätt att konstatera att det i väldigt hög grad är importerade problem.

3) Den fanatiska islamismen har gjort intryck här och i våra grannländer: Westergaard och Vilks har blivit dödshotade, t.o.m. mordförsök har förekommit. Terrorister rekryteras i våra förorter och åker tillbaka till islamistiska krigshärdar som afrika, irak och afganistan för att strida på fundamentalisternas sida. Tjejer som vill leva enligt gängse svenska normer i förorterna har dömts socialt och trakasseras för att de t.ex. haft kort kjol på sig. T.o.m Nalin Pekgul har reagerat på detta. Sen har vi ju hedersmorden som poppar upp då och då. Krav på sharialagar och särlagstiftning har också förts fram av vissa muslimska politiker (Mahmoul Albede (C)) - i Sverige! Förekomsten av dessa radikala fundamentalister har förstört så mycket för muslimerna själva så de är SDs bästa valarbetare själva. Tyvärr spiller det över på alla skötsamma invandrare.

4) Lågkonjunturen och den fortsatt(!) höga invandringstakten, trots hög arbetslöshet gör givetvis sitt till.

Att Svensson blivit mer rasistiskt eller främlingsfientligt tror jag inte ett dugg på. Det är som sagt snarare ett uppmärksammande av de negativa konskevenserna av en misslyckad invandringspolitik som uppmärksammats och blivit synliga för gemene man. Om det är bra eller dåligt tål att diskuteras, men om man inte erkänner problemen och tar tag i dem så blir det ju bara värre. Att tiga ihjäl problemen, stigmatisera de kritiska rösterna och fortsätta som förut leder bara till ytterligare misär.

Martin sa...

Media har under många år ljugit och hymlat om mångkulturens effekter i samhället, såvitt jag kan bedöma i vart fall. Jag är jävligt förbannad på att ha blivit lurad och röstar därför i detta valet på sverigedemokraterna.

Jolalus sa...

Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer.

Islam upplevs fortfarande av många som en utrotelsemaskin med ett enda mål. Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

Av alla världens konflikter så står faktiskt minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

Ismamofobin - som det heter - har sina historiska skäl.

Lilla O sa...

Peter, jag hoppas som du på ett röd-grönt alternativ och en valrörelse där SD inte får lova att sätta agendan. Det finns bra mycket viktigare saker att diskutera än det så kallade muslimska hotet.

John Apse sa...

SD kommer in i riksdagen så länge som bla S inte tar tag i integrationsfrågornas problem.
Det är säkert.
Bottslighet, islamisering,
kvinnors situation etc.

Anonym sa...

Peter:
Vad är man om man är "främlingsfientlig"?

/John

Henrik Sjöstig sa...

Det verkar som att du blandar ihop vissa saker. Du nämner att "Åkessons citat" tidigare bara har använts av "Vit makt-bandet" Ultima Thule.

För det första: Ultima Thule är inte, och har aldrig varit, något vit makt-band. Deras texter har alltid varit harmlösa, och de har alltid tagit ställning emot nazism och rasism.

Har du 50 sekunder över så kolla gärna detta klipp som visar var Ultima Thule står i frågan om nazism (apropå "vit makt").
http://www.youtube.com/watch?v=uwZkVheqdg8
Förhoppningsvis fattar du själv att du har fel, om du nu vågar kolla in klippet, vill säga.

I övrigt beror inte problemet att "behövda och kunniga personer ställs åt sidan" i första hand på att de "har en bakgrund utanför vårt land", utan på att det inte finns några jobb, en verklighet som förvärras av den massiva flyktinginvandring som pågår.

Migrationsdomstolen formulerade nyligen om kriterierna för att få asyl som somalier, vilket förväntas ge en ökning av antalet människor som söker asyl i Sverige från 23.000 till 30.000 under 2010.

Med en ändrad formulering i ett dokument ökar man alltså arbetslösheten med 7000 personer i ett slag. Bra jobbat!

Betänker man därtill att endast 8% av alla som får asyl i Sverige har flyktingskäl enligt Genevekonventionen (resterande 92% väljer Sverige, frivilligt, att ändå ta emot, och kalla dessa för humanitära skäl), vilket förklarar varför Sverige har ett åtta gånger högre flyktingmottagande än EU-genomsnittet.

Dessa tankar måste man få uttrycka, utan att kallas rasist eller främlingsfientlig.

Därför behövs SD i riksdagen 2010.

Peter Andersson sa...

Henrik: Du har tidigare på Krister Kronlid fått ett svar som jag helt frankt kopierar. Jag tycker att han får till en kort men viktig beskrivning. Vad gäller din kommentar om vit-makt-bandet låter du initierad. För allmänheten som inte rör sig i de kretsarna o kan alla nyanser i "rörelsen" är det nog ändå UT som symboliserar vit-makt-musiken

Krister Kronlid skrev i kommentar på sin blogg.: 1988 bildades Sverigedemokraterna utav en liten klick herrar som kom ifrån olika organisationer på den extrema högerkanten.

Gustaf Ekström frivillg i Hitlers Waffen SS under kriget, Anders Klarström från det rasistiska BSS,Sven Davidsson från det nazistiska Nysvenska rörelsen, Leif Zeilon och andra mörkermän...

På de blott 22 år som gått sedan dess har partiet drabbats av inre stridigheter kring politisk strategi och marknadsföring, men framförallt har det handlat om makt, inflytande och kontroll över organisationen.

Många SD:are står för partiets ideologi och framtidsvisioner,Henrik Sjöstig är inte en av dem. Det räcker med att läsa SD:S partiprogram, hemsida och till den länkade bloggar för att se verkligheten. Inget har förändrats på 22 år!

Berätta gärna om SD:s syn på religions- och yttrandefrihet och rätten till en etnisk identitet.
Berätta om era reformplaner på "återvändarpolitik" under tvång, berätta gärna om er syn på FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter.Etcetera...

Sverigedemokraterna är inget parti som andra, dom vilar på en nationalsocialistisk grund!

/P