söndag 31 januari 2010

Svaren väntar, Reinfeldt. Jobben - Sjukförsäkringen till exempel

I skrivande stund är det en liten stund kvar till partiledardebatten. Jag noterar att Henrik Brors i DN fortsätter befästa myten att det är de rödgröna som ska avkrävas svar om politiken efter en valseger. Eller - myten är att det är den borgerliga, moderatdominerade alliansen som är färdiga med sin.

Så är det inte. Jag gissar att de har försökt sno åt sig det som (S) så ofta har lyckats med i valrörelser. Slå hål på de borgerligas försök att vara ett alternativ. S har lyckats peka på splittringspunkter och de borgerliga har fallit, på politiken förstås, men också på bristerna i regeringsduglighet. Med tanke på att de rödgröna har lyckats få ihop skarpa statsbudgetar många gånger fler än dagens alliansregering borde rimligen de borgerligas splittringsförsök falla pladask.

Reinfeldt och hans fyrklöver borde i stället ha fokus på att ge väljarna svar på varför man har fört den politik man har gjort. Och hur fortsättningen kommer att se ut. Jag saknar svar på en radda frågor men två är särskilt viktiga för mig:
-  Hur skapar din politik fler jobb, Reinfeldt? Hittills har ju vallöftet från 2006 brutits och utvecklingen gått åt fel håll?

- Tycker du att försämringarna i sjukförsäkringen tillräckligt täcker kostnaderna för skattesänkningarna, som Husmark-Pehrsson beskrivit som anledning till försämringarna?
Sändning i samband med debatten också på S hemsida.
- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,