måndag 25 januari 2010

Ny mätning: (S) störst förtroende om jobben och arbetslösheten

Det kanske inte är märkligt att socialdemokratin, som en gång bildades i kampen för jobben och mot arbetslösheten har förtroendet hos svenska folket när det handlar om en politik för jobben. Samtidigt är det naturligt att alliansregeringen som fick väljarnas stöd att ordna "fler jobb och färre i utanförskap" får underkänt. Arbetslösheten har ökat och fler är i utanförskap. Samtidigt har (S) och de rödgröna en god grund för att "dagen efter valet" sjösätta en politisk offensiv för jobben.

Dagens mätning om partisympatierna visade på en klar ledning för de rödgröna. Debatten i Agenda mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt tydliggjorde också skillnaderna i politiken. Det verkar som väljarna, precis som pensionären Göran Persson uttryckte i Aftonbladet efter debatten, inte låter sig förledas av det ständiga skyllandet på finanskrisen som skäl till jobbmisslyckandet. Opinionen går i rätt riktning också i valets viktigaste fråga. 

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaaa.... Spelar ingen roll om det blir rött eller blått för det blir eu politik iaf.

En som slutat rösta

Anonym sa...

Tråkigt att se en sådan avsaknad av kunskap hos folket. Om Alliansen får en mandatperiod till försvinner förhoppningsvis LAS.